ESET-ova mrežna pomoć

Traži Hrvatski
Odaberite kategoriju
Odaberite temu

Distribucija

Morate izabrati barem jedno sredstvo distribucije.

Pošalji SNMP zamku

Šalje SNMP zamku. SNMP zamka obavještava server pomoću neželjene SNMP poruke. Za više informacija pogledajte Kako konfigurirati uslugu SNMP zamke.

Pošalji e-poštu

Šalje poruku e-pošte ovisno o postavkama e-pošte. Prema standardnim postavkama, poruka e-pošte s obavijesti je u HTML obliku te se u zaglavlju nalazi logotip ESET PROTECT. Možete imati prilagođeni logotip ili se logotip može nalaziti na različitim mjestima ovisno o vašim postavkama prilagođavanja (Logotip svijetle pozadine).

Ako se odabere opcija Pošalji e-poštu, umetnite barem jednog primatelja e-pošte.

Adresa e-pošte – unesite adresu e-pošte primatelja poruka obavijesti.

Kliknite add_new_hover dodajte novo polje za adresu.

Da biste dodali više korisnika odjednom, kliknite Više > Dodaj korisnike (dodaj adresu korisnika iz opcije Korisnici računala) ili Više > Uvezi CSV ili Zalijepi iz međuspremnika (Uvoz prilagođenog popisa adresa iz CSV datoteke strukturirane graničnicima).

Više > Zalijepi iz međuspremnika – uvezite prilagođeni popis adresa odvojenih prilagođenim graničnicima. Ova funkcija djeluje slično kao uvoz CSV-a.

Pošalji Syslog

Pomoću sustava ESET PROTECT možete poslati obavijesti i poruke o događaju na svoj Syslog server. Osim toga, izvesti dnevnike iz ESET-ovog programa na klijentskom računalu i poslati ih na Syslog server. Razina ozbiljnosti sysloga – odaberite razinu ozbiljnosti iz padajućeg izbornika. Zatim će se na Syslog serveru pojaviti obavijesti s odabranom razinom ozbiljnosti.

Osnovna polja u distribuciji

Pregled poruka – pregled poruke koja će se pojaviti u obavijesti. Pregled sadrži konfigurirane postavke u tekstualnom obliku. Možete prilagoditi sadržaj i predmet poruke te upotrijebiti varijable koje će se pretvoriti u stvarne vrijednosti kad se generira obavijest. To nije obvezno, ali preporučuje se radi boljeg filtriranja obavijesti i preglednosti.

oPredmet – predmet poruke obavijesti. Da biste uredili sadržaj, kliknite ikonu edit_default. Točan predmet može poboljšati sortiranje i filtriranje poruka.

oSadržaj – da biste uredili sadržaj, kliknite ikonu edit_default. Nakon što uredite sadržaj, možete kliknuti ikonu icon_reset_default za ponovno postavljanje standardnog sadržaja poruke.


note

Možete dodavati varijable predmetu i sadržaju da biste uključili specifične informacije u obavijest. Kliknite Dodaj varijablu ili počnite upisivati $ za prikaz popisa varijabli.

 

Općenito

oJezik – jezik standardne poruke. Sadržaj poruke nije preveden.

oVremenska zona – postavite vremensku zonu za varijablu vrijeme zbivanja događaja ${timestamp} koja se može upotrijebiti u prilagođenoj poruci.


example

Ako se događaj dogodi u 3:00 prema lokalnom vremenu, lokalno je vrijeme UTC+2, odabrana je vremenska zona UTC+4, vrijeme zabilježeno u obavijesti bilo bi 5:00.

Kliknite Završi da biste stvorili novi predložak na temelju predloška koji uređujete.