ESET-ova mrežna pomoć

Traži Hrvatski
Odaberite kategoriju
Odaberite temu

Okidači zadatka klijenta

Da bi se zadatak klijenta izvršio, potrebno mu je dodijeliti okidač. Da biste stvorili okidač, kliknite Zadaci > kliknite instancu klijentskog zadatka u glavnoj tablici i odaberite Pokreni na iz padajućeg izbornika. Također možete dodijeliti zadatak klijenta grupi ili računalu/računalima.

Da biste definirali okidač, odaberite ciljna računala ili grupe na kojima se zadatak klijenta treba pokrenuti. Kada odaberete objekt(e), postavite uvjete okidača da bi zadatak bio izvršen u određeno vrijeme ili prilikom određenog događaja. Možete koristiti i opciju Napredne postavke – regulacija da biste po potrebi detaljnije konfigurirali okidač.

Osnovno

Unesite osnovne informacije o okidaču u polje Opis, a zatim kliknite Objekt.

Objekt

Prozor Cilj omogućuje da navedete koji su klijenti (pojedinačna računala ili grupe) primatelji zadatka.

Kliknite Dodaj računala kako biste prikazali sve statičke i dinamičke grupe i njihove članove i odabrane uređaje.

Kliknite Dodaj grupe kako biste prikazali sve statičke i dinamičke grupe i njihove članove i odabrane grupe.


important

Da biste dodijelili sva računala u grupi, dodijelite grupu umjesto pojedinačnih računala da biste spriječili usporavanje web konzole.

Web konzola prikazuje upozorenje ako odaberete veliki broj računala.

select_targets

Nakon odabira kliknite U redu i nastavite do odjeljka Okidač.

Okidač

Okidač određuje koji će događaj biti okidač za zadatak.

Što prije – Izvršava zadatak čim se klijent poveže s ESET PROTECT serverom i primi zadatak. Ako zadatak ne može biti izvršen do datuma isteka, bit će uklonjen iz reda čekanja – neće biti izbrisan, ali neće biti ni izvršen.

Zakazano – izvršava zadatak u odabrano vrijeme.

Okidač dnevnika događaja – Izvršava zadatak temeljem događaja koji su ovdje navedeni. Okidač se uključuje kada se dogodi određeni događaj u dnevniku. Definirajte vrstu dnevnika, logički operator i kriterij za filtriranje koji će biti okidač za zadatak.

Pridruženi okidač dinamičke grupe – Ovaj okidač izvršava zadatak kada se klijent pridruži dinamičkoj grupu odabranoj u opciji Objekt. Ako je odabrana statička grupa ili neki od klijenata pojedinačno, ova opcija neće biti dostupna.

Izraz CRON – možete postaviti i interval okidača pomoću izraza CRON.


note

Dodatne informacije o okidačima potražite u poglavlju Vrste okidača zadatka.

Napredne postavke – regulacija

Ograničavanje se upotrebljava za sprečavanje pokretanja zadatka ako je okidač za izvršenje događaj koji se često događa, primjerice Okidač dnevnika događaja ili Pridruženi okidač dinamičke grupe (pogledajte iznad). Dodatne informacije potražite u poglavlju Napredne postavke – regulacija.

Kliknite Završi kada definirate primatelje zadatka i okidače za izvršenje zadataka.