ESET-ova mrežna pomoć

Traži Hrvatski
Odaberite kategoriju
Odaberite temu

Upravljanje skupovima dopuštenja

manage_permission_sets

Da biste upravljali skupom dopuštenja, kliknite skup dopuštenja i odaberite jednu od dostupnih radnji:

Skup dopuštenja

details_default Prikaži pojedinosti – pogledajte pojedinosti o skupu dopuštenja.

audit_log Dnevnik provjere - Prikažite dnevnik provjere za odabranu stavku.

icon_tags OznakeUredite oznake (dodijelite, poništite dodjelu, stvorite, uklonite).

edit_default Urediuredite skup dopuštenja.

duplicate_default Udvostruči – stvorite duplikat skupa dopuštenja koji možete promijeniti i dodijeliti određenom korisniku. Duplikat će se spremiti u osnovnu grupu korisnika koji ga je udvostručio.

delete_default Ukloni – uklonite skup dopuštenja.

 

Dodjeljivanja

icon_domain_users Prikaži izvorne korisnike – prikažite popis dodijeljenih izvornih korisnika.

icon_user_group Prikaži mapirane sigurnosne grupe – prikažite popis dodijeljenih mapiranih domenskih sigurnosnih grupa.

 

Prava pristupa

move_default Grupa pristupa > move_default Prebaci – prebacite skup dopuštenja u drugu statičku grupu.

 


warning

Svi unaprijed definirani skupovi dopuštenja imaju grupu Sve u odjeljku Statičke grupe. Pazite na to kada ga dodjeljujete korisniku. Korisnici će imati ta dopuštenja za sve objekte u sustavu ESET PROTECT.

Stvaranje ili uređivanje skupa dopuštenja

Da biste stvorili novi skup dopuštenja, kliknite Novo. Da biste uredili postojeći skup dopuštenja, odaberite primjenjivi skup dopuštenja i kliknite Uredi.

Osnovno

Unesite naziv skupa (obavezna postavka). Možete unijeti i opis i oznake.

Kliknite Odaberi oznake da biste dodijelili oznake.

Statičke grupe

Možete odabrati statičku grupu (ili više statičkih grupa) ili stvoriti novu grupu koja će imati ovu ovlast. Dopuštenja koja se provjeravaju u odjeljku Funkcija primjenjivat će se na objekte koji se nalaze u grupama odabranim u ovom odjeljku.

Funkcije

Označite pojedine module za koje želite dodijeliti pristup. Korisnik s ovom ovlašću imat će pristup ovim specifičnim zadacima. Također je moguće postaviti različita dopuštenja za svaku vrstu zadatka servera i zadatka klijenta. Dostupna su četiri prethodno utvrđena skupa funkcija. Odaberite jedan od četiri ili ručno odaberite potvrdne okvire funkcije.

Davanjem dopuštenja za pisanje automatski se daju prava za upotrebu i čitanje, a davanjem prava za upotrebu automatski se daju prava za čitanje.

Korisničke grupe

Možete dodati korisničku grupu (ili više korisničkih grupa) čiji se korisnički parametri mogu upotrijebiti unutar pravila (na primjer,ESET-ovo upravljanje mobilnim uređajima za iOS ili način nadjačavanja).

Korisnici

Izaberite korisnika koji će se dodijeliti ovim skupom dopuštenja. Svi dostupni korisnici navedeni su na lijevoj strani. Označite određene korisnike ili odaberite sve korisnike pomoću gumba Dodaj sve. Dodijeljeni korisnici navedeni su na desnoj strani. Dodjeljivanje korisnika nije obvezno, to možete napraviti kasnije.

Sažetak

Pregledajte konfigurirane postavke za relevantnu ovlast pa kliknite Završi. Skup dopuštenja sprema se u osnovnu grupu korisnika koji ga je stvorio.

Kliknite Spremi kao da biste stvorili novi skup dopuštenja na temelju skupa dopuštenja koji uređujete. Od vas će se zatražiti da unesete naziv novog skupa dopuštenja.