Izolacija računala s mreže

Zadatak Izolacija računala s mreže izolira odabrana računala s mreže i sve veze, osim onih obaveznih za ispravan rad ESET-ovih programa, bit će blokirane. Dopuštene veze uključuju sljedeće:

računalo pribavlja IP adresu

komunikacija ekrn.exe, ESET Management agenta, ESET Enterprise Inspector agenta

prijava na domenu


warning

Izolacija s mreže kompatibilna je samo s ESET-ovim sigurnosnim programima (Endpoint Antivirus/Security i serverski sigurnosni programi) verzije 7.2 i novije.

Izolacija s mreže vjerojatno će prekinuti normalan rad računala i trebali biste je upotrijebiti samo u hitnim slučajevima (npr. ako se na upravljanom računalu utvrdi ozbiljan sigurnosni problem). Izolaciju možete prekinuti zadatkom klijenta.

Da biste stvorili zadatak, kliknite Zadaci > Novo > add_new_defaultZadatak klijenta ili kliknite željeni klijentski uređaj u odjeljku Računala i odaberite Novi zadatak.

Osnovno

U odjeljku Osnovno unesite osnovne informacije o zadatku, primjerice naziv i opis (neobavezno). Kliknite Odaberi oznake da biste dodijelili oznake.
Na padajućem izborniku Zadatak odaberite vrstu zadatka koju želite stvoriti i konfigurirati. Ako ste odabrali određenu vrstu zadatka prije stvaranja novog zadatka, Zadatak je unaprijed odabran na temelju prethodnog odabira. Zadatak (pogledajte popis svih zadataka) definira postavke i ponašanje zadatka.


note

Postavke nisu dostupne za ovaj zadatak.

Sažetak

Pregledajte sažetak konfiguriranih postavki pa kliknite Završi. Zadatak klijenta sada je stvoren i otvorit će se skočni prozor:

Kliknite Stvori okidač (preporučeno) da biste odredili ciljeve zadataka klijenta (računala ili grupe) i okidač.

Ako kliknete Zatvori, možete stvoriti okidač kasnije: kliknite instancu klijentskog zadatka i odaberite restart_default Pokreni na u padajućem izborniku.

client_task_finish

U stavci Zadaci možete vidjeti traku indikatora napretka, ikonu statusa i pojedinosti za svaki stvoreni zadatak.