Računala

Svi klijentski uređaji koji su dodani u ESET PROTECT prikazani su ovdje i podijeljeni u grupe. Svaki uređaj dodijeljen je jednoj statičkoj grupi. Kada kliknete grupu na popisu (na lijevoj strani), prikazat će se članovi (klijenti) grupe u desnom oknu.

Neupravljana računala icon_unmanaged (klijenti na mreži koji nemaju instaliran ESET Management agent ili ESET-ov sigurnosni program) obično se prikazuju u grupi Izgubljeno i nađeno. Status klijenta koji je prikazan na ESET PROTECT web konzoli ne ovisi o postavkama ESET-ovih sigurnosnih programa na klijentu. Iz tog razloga, čak i ako određeni status nije prikazan na klijentu, i dalje se prijavljuje ESET PROTECT web konzoli. Da biste klijente premještali između grupa, možete ih povući i ispustiti.

Kliknite gumb Dodaj novi i odaberite:

icon_computer Računala - Možete dodati računala u odabranu statičku grupu.

mobile_default Mobilni uređaji – Možete dodati mobilne uređaje u odabranu statičku grupu.

update_default Sinkroniziraj putem servera direktorija – možete pokrenuti zadatak Sinkronizacija statičke grupe.

Kliknite uređaj da biste otvorili novi izbornik s radnjama koje su dostupne za taj uređaj. Možete odabrati i potvrdni okvir pored uređaja i kliknuti gumb Radnje na donjoj traci. U izborniku Radnja prikazat će se različite opcije ovisno o vrsti uređaja. Pojedinosti o različitim vrstama i statusima ikona potražite u legendi ikona. Kliknite niz upozorenja u stupcu Upozorenja da biste vidjeli popis upozorenja u odjeljku Pojedinosti računala.

U stavci Zadnje povezivanje prikazuju se datum i vrijeme zadnjeg povezivanja upravljanog uređaja. Zelena točka označava da se računalo povezalo prije manje od 10 minuta. Informacije o zadnjem povezivanju označavaju se kako bi se označilo da se računalo ne povezuje:

oŽuta (pogreška) – računalo se ne povezuje 2 – 14 dana.

oCrveno (upozorenje) – računalo se ne povezuje dulje od 14 dana.

Filtriranje prikaza

Postoje različiti načini filtriranja prikaza:

Standardni filtar: Kliknite Dodaj filtar i odaberite stavke s popisa za dodavanje kriterija filtriranja. Upišite niz(ove) za pretraživanje ili odaberite stavke iz padajućeg izbornika u polju ili poljima filtra i pritisnite Enter. Aktivni filtri plave su boje.

Putem ikona statusa možete filtrirati prema ozbiljnosti: validation-status-icon-error crveno – pogreške, validation-status-icon-warning žuto – upozorenja, icon_success zeleno – u redu i icon_unmanaged sivo – neupravljana računala. Ikona ozbiljnosti predstavlja trenutačni status programa tvrtke ESET na pojedinom klijentskom računalu. Možete upotrijebiti kombinaciju ovih ikona tako da ih uključite ili isključite. Primjerice, da biste vidjeli samo računala s upozorenjima, ostavite odabranu samo žutu ikonu validation-status-icon-warning (ostale ikone potrebno je odznačiti). Da biste vidjeli oboje, i upozorenja validation-status-icon-warning i pogreške validation-status-icon-error, ostavite uključene te dvije ikone.

Kliknite Dodaj filtar > Kategorija programa te pomoću padajućeg izbornika možete odabrati vrste uređaja koje će se prikazati.

oSvi uređaji – odaberite tu opciju na padajućem izborniku da biste ponovno vidjeli sva klijentska računala bez ograničavanja (filtriranja) prikazanih klijenata. Možete upotrijebiti kombinaciju opcija filtriranja kad sužavate prikaz.

oŠtiti ESET – zaštićeno programom tvrtke ESET

oESET PROTECT – pojedine ESET PROTECT komponente kao što su agent, RD Sensor, server itd.

oOstalo – Shared Local Cache, Virtual Appliance, Enterprise Inspector agent, Enterprise Inspector server.

Potvrdni okvir Prikaži podgrupe – prikazuje podgrupe trenutačno odabrane grupe.

Upotrijebite Dinamičke grupe ili Izvješća za više naprednih filtera.

Prilagodba filtara i izgleda

Možete prilagoditi trenutačni prikaz zaslona web konzole:

Upravljajte bočnom trakom i glavnom tablicom.

Dodajte filtre i unaprijed postavljene filtre. Možete upotrijebiti oznake za filtriranje prikazanih stavki.


note

Ako niste uspjeli pronaći određeno računalo na popisu, a znate da se nalazi u vašoj ESET PROTECT infrastrukturi, provjerite jeste li isključili sve filtre.