Prijenos datoteke iz karantene

Zadatak Prijenos datoteke iz karantene koristi se za upravljanje datotekama u karanteni na klijentskim računalima. Možete prenijeti datoteku iz karantene na određenu lokaciju radi naprednog istraživanja.

Da biste stvorili zadatak, kliknite Zadaci > Novo > add_new_defaultZadatak klijenta ili kliknite željeni klijentski uređaj u odjeljku Računala i odaberite Novi zadatak.

Osnovno

U odjeljku Osnovno unesite osnovne informacije o zadatku, primjerice naziv i opis (neobavezno). Kliknite Odaberi oznake da biste dodijelili oznake.
Na padajućem izborniku Zadatak odaberite vrstu zadatka koju želite stvoriti i konfigurirati. Ako ste odabrali određenu vrstu zadatka prije stvaranja novog zadatka, Zadatak je unaprijed odabran na temelju prethodnog odabira. Zadatak (pogledajte popis svih zadataka) definira postavke i ponašanje zadatka.

Postavke

Objekt u karanteni – odaberite određeni objekt u karanteni.

Lozinka objekta – Unesite lozinku za šifriranje objekta iz sigurnosnih razloga. Imajte na umu da će se lozinka prikazati u odgovarajućem izvješću.

Put za prijenos – unesite put do lokacije na koju želite prenijeti objekt. Upotrijebite sljedeću sintaksu: smb://server/share

Korisničko ime / lozinka za prijenos – u slučaju da lokacija zahtijeva autorizaciju (mrežno dijeljenje itd.), unesite korisničke podatke potrebne za pristup tom putu. Ako je korisnik u domeni, upotrijebite format DOMAIN\username.


note

U Okidaču odaberite cilj gdje se datoteka nalazi u karanteni.

Sažetak

Pregledajte sažetak konfiguriranih postavki pa kliknite Završi. Zadatak klijenta sada je stvoren i otvorit će se skočni prozor:

Kliknite Stvori okidač (preporučeno) da biste odredili ciljeve zadataka klijenta (računala ili grupe) i okidač.

Ako kliknete Zatvori, možete stvoriti okidač kasnije: kliknite instancu klijentskog zadatka i odaberite restart_default Pokreni na u padajućem izborniku.

client_task_finish

U stavci Zadaci možete vidjeti traku indikatora napretka, ikonu statusa i pojedinosti za svaki stvoreni zadatak.

Nakon što se datoteka koja se nalazi u karanteni prenese na odabranu lokaciju s putem za prijenos:

Datoteka se pohranjuje u .zip arhivu koja je zaštićena lozinkom. Lozinka je naziv .zip datoteke (hash datoteke u karanteni).

Datoteka u karanteni ne sadrži ekstenziju datoteke. Da biste vratili datoteku, dodajte joj izvornu ekstenziju datoteke.