Prikaz poruke

Zadatak Prikaz poruke omogućuje vam slanje poruke na bilo koji upravljani uređaj (klijentsko računalo, tablet, mobilni uređaj itd.). Poruka će se prikazati na zaslonu kako bi obavijestila korisnika.

Windowsu – poruka je prikazana kao obavijest.


important

U Windowsu zadatak klijenta prikaza poruke upotrebljava naredbu msg.exe koja se nalazi samo u izdanjima Windows Professional/Enterprise. Zbog toga ne možete upotrijebiti taj zadatak za prikaz poruke na klijentskom računalu s izdanjem Windows Home.

macOS i Linux – poruka se prikazuje samo na terminalu.


note

Da biste vidjeli poruku na sustavu macOS ili Linux, prvo trebate otvoriti terminal.

Da biste stvorili zadatak, kliknite Zadaci > Novo > add_new_defaultZadatak klijenta ili kliknite željeni klijentski uređaj u odjeljku Računala i odaberite Novi zadatak.

Osnovno

U odjeljku Osnovno unesite osnovne informacije o zadatku, primjerice naziv i opis (neobavezno). Kliknite Odaberi oznake da biste dodijelili oznake.
Na padajućem izborniku Zadatak odaberite vrstu zadatka koju želite stvoriti i konfigurirati. Ako ste odabrali određenu vrstu zadatka prije stvaranja novog zadatka, Zadatak je unaprijed odabran na temelju prethodnog odabira. Zadatak (pogledajte popis svih zadataka) definira postavke i ponašanje zadatka.

Postavke

Možete unijeti Naslov i unijeti vašu Poruku.

Sažetak

Pregledajte sažetak konfiguriranih postavki pa kliknite Završi. Zadatak klijenta sada je stvoren i otvorit će se skočni prozor:

Kliknite Stvori okidač (preporučeno) da biste odredili ciljeve zadataka klijenta (računala ili grupe) i okidač.

Ako kliknete Zatvori, možete stvoriti okidač kasnije: kliknite instancu klijentskog zadatka i odaberite restart_default Pokreni na u padajućem izborniku.

client_task_finish

U stavci Zadaci možete vidjeti traku indikatora napretka, ikonu statusa i pojedinosti za svaki stvoreni zadatak.