ESET-ova online pomoć

Traži Hrvatski
Odaberite kategoriju
Odaberite temu

Spajanje pravila

Kada primijenite pravilo na ESET-ov sigurnosni program na kojem se već primjenjuje drugo pravilo, spajaju se postavke pravila koje se preklapaju. Pravila se spajaju jedno po jedno. Prilikom spajanja pravila općenito vrijedi da novije pravilo uvijek zamjenjuje postavke starijeg pravila. Da biste promijenili to ponašanje, možete koristiti zastavice pravila (dostupne za svaku postavku). Neke postavke imaju drugačije pravilo (zamijeni / dodaj / dodaj na početak) koje možete konfigurirati.

Imajte na umu da struktura grupa (njihova hijerarhija) i redoslijed pravila određuju kako se pravila spajaju. Spajanje bilo koja dva pravila može imati drugačije rezultate ovisno o njihovom redoslijedu.

Prilikom spajanja pravila primijetit ćete da neke postavke imaju dodatna pravila koja možete konfigurirati. Ta vam pravila omogućuju postavljanje istih postavki u raznim pravilima.

Zamijeni – Standardno pravilo koje se upotrebljava prilikom spajanja pravila. Zamjenjuje postavke postavljene prethodnim pravilom.

Dodati – Prilikom primjene iste postavke u više od jednog pravila, možete nadopuniti postavke tim pravilom. Postavka će se postaviti na kraj popisa stvorenog spajanjem pravila.

Dodaj na početak – Prilikom primjene iste postavke u više od jednog pravila, ovim pravilom možete staviti postavke na početak. Postavka će se postaviti na početak popisa stvorenog spajanjem pravila.

Spajanje lokalnih i daljinskih popisa

Nedavni ESET-ovi sigurnosni programi (pogledajte podržane verzije u tablici u nastavku) podržavaju spajanje lokalnih postavki s daljinskim pravilima na novi način. Ako je postavka popis (primjerice, popis stranica), a daljinsko pravilo je u sukobu s postojećom lokalnom postavkom, daljinsko pravilo je briše. Možete odlučiti kako kombinirati lokalne i daljinske popise. Možete odabrati različita pravila spajanja za:

flow_default Postavke spajanja za daljinska pravila.

icon_computer Spajanje daljinskih i lokalnih pravila – lokalne postavke s nastalim daljinskim pravilom.
Opcije su iste kao one prethodno opisane: Zamijeni, Dodaj, Dodaj na početak.

policy_merging


important

Pogledajte i pravila za uklanjanje pravila.