ESET-ova online pomoć

Traži Hrvatski
Odaberite kategoriju
Odaberite temu

Izvješća

Izvješća vam omogućuju pristup i filtriranje podataka iz baze podataka na praktičan način. Prozor izvješća sastoji se od dvije kartice:

Kategorije i predlošci – ovo je standardna kartica za odjeljak Izvješća. Uključuje pregled kategorija izvješća i predloške. Ovdje možete stvoriti nova izvješća i kategorije ili izvršiti druge radnje povezane s izvješćima.

Zakazana izvješća – ta kartica pruža pregled zakazanih izvješća, a ovdje možete i zakazati novo izvješće.

admin_reports

Izvješća se generiraju iz predložaka koji su kategorizirani prema vrsti izvješća. Izvješće se može odmah generirati ili se može zakazati da se generira kasnije. Da odmah generirate i prikažete izvješće, kliknite Generiraj odmah pored željenog predloška izvješća. Možete se koristiti unaprijed definiranim predlošcima izvješća s popisa Kategorije i predlošci ili stvoriti novi predložak izvješća s prilagođenim postavkama. Kliknite Novi predložak izvješća da biste otvorili čarobnjak za predloške izvješća i odredite prilagođene postavke za novo izvješće. Možete i stvoriti novu kategoriju izvješća (Nova kategorija) ili uvesti prethodno izvezene predloške izvješća (Uvezi predloške izvješća).

search_bar Traka za pretraživanje nalazi se na vrhu stranice. Možete pretraživati nazive kategorije i predložaka, no ne i opise.

Možete upotrijebiti oznake za filtriranje prikazanih stavki.

access_group Gumb za filtriranje pristupa grupi omogućuje korisnicima da odaberu statičku grupu i filtriraju prikazane objekte prema grupi u kojoj se nalaze.

Upotreba predložaka izvješća

Izaberite predložak izvješća i kliknite ikonu zupčanika gear_icon na pločici predloška izvješća. Na raspolaganju su vam sljedeće mogućnosti:

play_defaultStvori sada

Generirat će se izvješće i moći ćete pregledavati podatke.

download_default Preuzmi

Kliknite Preuzmi da biste generirali i preuzeli izvješće. Možete odabrati format .pdf ili .csv. CSV je prikladan samo za tablične podatke i upotrebljava ; (točka sa zarezom) kao graničnik Ako preuzmete izvješće u formatu CSV i vidite brojeve u stupcu u kojem bi se trebao nalaziti tekst, preporučujemo da preuzmete izvješće u formatu PDF da biste vidjeli tekstne vrijednosti.

schedule_default Raspored

Zakaži izvješće – možete promijeniti okidač rasporeda, regulaciju i isporuku izvješća. Sva zakazana izvješća možete pronaći na kartici Zakazana izvješća.

edit_default Uredi

Uredite postojeći predložak izvješća. Vrijede iste postavke i opcije kao za stvaranje novog predloška izvješća.

audit_log Dnevnik provjere

Prikažite dnevnik provjere za odabranu stavku.

duplicate_default Udvostruči

Stvorite novo izvješće na temelju odabranog izvješća (za duplikat je potreban novi naziv).

delete_default Izbriši

U potpunosti uklanja odabrani predložak izvješća.

icon_export Izvoz

Predložak izvješća izvest će se u datoteku .dat.


important

ESET Enterprise Inspector i ESET Dynamic Threat Defense preimenovani su u ESET Inspect i ESET LiveGuard Advanced.

Možda ćete morati otkloniti poteškoće uzrokovane preimenovanjem ako ste nadogradili s ESET PROTECT 9.0 i starijih verzija i imate i imati izvještaje, dinamičke grupe, obavijesti ili druge vrste pravila koja filtriraju za ESET Dynamic Threat Defense ili ESET Enterprise Inspector.

Upotreba kategorija izvješća

Odaberite kategoriju izvješća i kliknite ikonu zupčanika gear_icon u desnom kutu kategorije. Na raspolaganju su vam sljedeće mogućnosti:

add_new_default Nova kategorija

Unesite Naziv da biste stvorili novu kategoriju predložaka izvješća.

add_new_default Novi predložak izvješća

Stvorite prilagođeni predložak izvješća.

delete_default Izbriši

U potpunosti uklonite odabranu kategoriju predložaka izvješća.

edit_default Uredi

Preimenujte postojeću kategoriju predložaka izvješća.

audit_log Dnevnik provjere

Prikažite dnevnik provjere za odabranu stavku.

icon_export Izvoz

Kategorija predložaka izvješća i svi uključeni predlošci izvest će se u .dat datoteky. Kasnije možete uvesti kategoriju sa svim predlošcima klikom na opciju Uvezi predloške izvješća. To je korisno kada, na primjer, želite migrirati svoje prilagođene predloške izvješća na drugi ESET PROTECT server.

move_default Grupa pristupa > move_default Prebaci

Premjestite objekt u drugu statičku grupu gdje je dostupan korisnicima koji imaju dovoljna prava za ciljnu grupu. Promjena Grupe pristupa je korisna pri rješavanju problema s pristupom s drugim korisnicima. Grupa pristupa postavlja statičku grupu objekta i pristup objektu na temelju prava pristupa korisnika.


important

Funkcija Uvezi predloške izvješća / icon_export Izvezi namijenjena je samo za uvoz i izvoz predložaka izvješća, a ne i stvarnog generiranog izvješća s podacima.

Dopuštenja za izvješća

Izvješća su statički objekti koji se nalaze u strukturi objekata u ESET PROTECT bazi podataka. Svaki novi predložak izvješća sprema se u osnovnu grupu korisnika koji ga je stvorio. Da biste pristupili izvješću, potrebne su vam dozvole s funkcijom Izvješća i nadzorna ploča. Također vam trebaju dopuštenja za objekte koji se ispituju izvješćima. Primjerice, ako generirate izvješće Pregled statusa računala, prikazat će se samo podaci s računala na kojima imate dopuštenje za čitanje.


important

Čitanje – korisnik može prikazati predloške izvješća i njihove kategorije. Korisnik također može generirati izvješća na osnovi predložaka izvješća. Korisnik može čitati podatke s upravljačke ploče.

Upotreba – korisnik može izmijeniti svoju upravljačku ploču dostupnim predlošcima izvješća.

Pisanje – stvorite/izmijenite/uklonite predloške i njihove kategorije.

Svi standardni predlošci nalaze se u grupi Sve.