ESET-ova online pomoć

Traži Hrvatski
Odaberite kategoriju
Odaberite temu

Uklanjanje računala iz upravljanja

Da biste uklonili uređaj iz upravljanja, kliknite Računala, odaberite uređaj > kliknite manage_default Upravljaj > delete_defaultUkloni. Prozor će prikazati korake koje je potrebno poduzeti za uklanjanje odabranog računala iz upravljanja.

remove_computer_from_management


important

Kada nastavljate na sljedeći korak, provjerite jeste li uspješno završili prethodni korak. To je ključno za ispravno uklanjanje uređaja.

1.Postavke ponovnog postavljanja Endpointa – kliknite Upravljaj pravilima i uklonite sva primijenjena pravila kako bi se dopustilo lokalno upravljanje uređajem. Pogledajte Pravila za uklanjanje pravila u odjeljku Pravila. Ako se postavi lozinka za pristupanje podešavanju Endpoint programa, stvorite novo pravilo za uklanjanje lozinke (odaberite postavljanje lozinke, no nemojte unijeti lozinku). Za računala šifrirana pomoću programa ESET Full Disk Encryption slijedite korake dešifriranja.

2.Prekini upravljanje računalom – pokrenite zadatak za prekid upravljanja ili deinstalirajte ESET Management agent ili ESET-ov sigurnosni program lokalno na računalu. Time se obustavlja veza između računala i programa ESET PROTECT.

3.Ukloni računalo iz baze podataka – nakon što osigurate da se računalo više ne povezuje s programom ESET PROTECT, možete ga ukloniti s popisa upravljanih uređaja.

Odaberite potvrdni okvir Želim deaktivirati instalirane ESET-ove programe da biste uklonili licencu sa svih ESET-ovih programa instaliranih na odabranom računalu. Pogledajte i odjeljak Deaktivacija ESET-ovih poslovnih programa.