ESET-ova online pomoć

Traži Hrvatski
Odaberite kategoriju
Odaberite temu

Stvaranje pravila za povezivanje ESET Management agenta s novim ESET PROTECT serverom

Ovo pravilo omogućuje izmjenu ponašanja ESET Management agenta izmjenom njegovih postavki. Potonje je posebno korisno prilikom migracije klijentskih računala na novi ESET PROTECT server.

Stvorite novo pravilo za postavljanje nove IP adrese ESET PROTECT servera i dodijelite pravilo svim klijentskim računalima. Odaberite Pravila > stvori Novo.

Osnovno

Unesite Naziv za pravilo. Polje Opis nije obvezno.

Postavke

U padajućem izborniku odaberite ESET Management agent, proširite odjeljak Veza i kliknite Uredi popis servera pored stavke Serveri za povezivanje.

admin_policies_wizard4

Otvorit će se prozor s popisom adresa ESET PROTECT servera s kojima se ESET Management agent može povezati. Kliknite Dodaj i vrstu IP adrese novog ESET PROTECT servera u polje Host. Ako koristite drugačiji port od standardnog 2222 za ESET PROTECT server, unesite prilagođeni broj porta.

policy_connection_server

Ako imate više unosa na popisu, za izmjenu prioriteta ESET PROTECT servera upotrijebite gumbe sa strelicama. Pobrinite se da novi ESET PROTECT server bude na vrhu klikom na gumb s dvije strelice prema gore, a zatim kliknite Spremi.

Dodjela

Navedite koji su klijenti (pojedinačna računala / mobilni uređaji ili čitave grupe) primatelji pravila.

admin_pol_assign

Kliknite Dodijeli da biste prikazali sve statičke i dinamičke grupe i njihove članove. Odaberite željena računala ili grupe i kliknite U redu.


important

Da biste dodijelili sva računala u grupi, dodijelite grupu umjesto pojedinačnih računala da biste spriječili usporavanje web konzole.

Web konzola prikazuje upozorenje ako odaberete veliki broj računala.

select_targets

Sažetak

Pregledajte postavke za ovo pravilo pa kliknite Završi. Pravilo se primjenjuje na objekte nakon sljedeće veze s ESET PROTECT serverom (ovisno o vremenskom intervalu povezivanja agenta).


note

Da biste odmah primijenili pravilo, možete pokrenuti radnju Pošalji poziv za buđenje na objektima u stavci Računala.