ESET-ova online pomoć

Traži Hrvatski
Odaberite kategoriju
Odaberite temu

Zadaci servera

Zadatke servera pokreće program ESET PROTECT Server na sebi ili na drugim uređajima. Zadaci servera ne mogu se dodijeliti nijednom specifičnom klijentu ni klijentskoj grupi. Svaki zadatak servera može imati jedan konfigurirani okidač. Ako se zadatak treba pokrenuti s raznim događajima, treba postojati zaseban zadatak servera za svaki okidač.

Zadaci i dopuštenja servera

I zadatak i okidač trebaju izvršnog korisnika. To je korisnik koji mijenja zadatak (i okidač). Taj korisnik mora imati dovoljno dopuštenja za odabranu radnju. Tijekom pokretanja zadatak uvijek odvoji izvršnog korisnika od okidača. Ako zadatak pokrećete postavkom Pokreni zadatak odmah nakon završetka, izvršni je korisnik onaj prijavljen na ESET PROTECT web konzolu. Korisnik ima dopuštenja (čitanje, upotreba, pisanje) za odabranu instancu zadatka servera ako su ta dopuštenja odabrana u skupu dopuštenja (Više > Skupovi dopuštenja) i postavljena za statičku grupu u kojoj se nalazi zadatak servera. Više informacija o pravima pristupa potražite na popisu dopuštenja.


example

John, čija je osnovna grupa Johnova grupa, želi ukloniti zadatak servera 1: Generiraj izvješće. Zadatak je izvorno stvorio Larry, stoga se automatski nalazi u Larryjevoj osnovnoj grupi naziva Larryjeva grupa. Potrebno je ispuniti sljedeće uvjete da bi John uklonio zadatak:

Johnu treba dodijeliti skup dopuštenja s dopuštenjem za pisanje za zadatke servera i okidačegeneriraj izvješća.

Skup dopuštenja mora sadržavati Larryjevu grupu pod Statičke grupe.

Dopuštenja potrebna za određene radnje zadatka servera

Da bi stvorio novi zadatak servera, korisnik treba imati dopuštenje za pisanje za odabranu vrstu zadatka i odgovarajuća prava pristupa za povezane objekte (računala, licence, grupe).

Da bi izmijenio novi zadatak servera, korisnik treba imati dopuštenje za pisanje za odabranu instancu zadatka servera i odgovarajuća prava pristupa za povezane objekte (računala, licence, grupe).

Da bi uklonio zadatak servera, korisnik treba imati dopuštenje za pisanje za odabranu instancu zadatka servera.

Da bi pokrenuo zadatak servera, korisnik treba imati dopuštenje za upotrebu za odabranu instancu zadatka servera.

Stvaranje novog zadatka servera

1. Da biste stvorili novi zadatak servera, kliknite Zadaci > Novo > add_new_defaultZadatak servera ili odaberite željenu vrstu zadatka s lijeve strane i kliknite Novo > add_new_defaultZadatak servera.  

2. U odjeljku Osnovno unesite osnovne informacije o zadatku, primjerice naziv i opis (neobavezno). Kliknite Odaberi oznake da biste dodijelili oznake.
Na padajućem izborniku Zadatak odaberite vrstu zadatka koju želite stvoriti i konfigurirati. Ako ste odabrali određenu vrstu zadatka prije stvaranja novog zadatka, Zadatak je unaprijed odabran na temelju prethodnog odabira. Zadatak (pogledajte popis svih zadataka) definira postavke i ponašanje zadatka.

Također možete odabrati među sljedećim postavkama okidača zadatka:

Pokreni zadatak odmah nakon završetka – odaberite ovu opciju da se zadatak automatski pokrene kada kliknete Završi.

Konfiguriraj okidač – odaberite ovu opciju da biste aktivirali odjeljak Okidač, u kojem možete konfigurirati postavke okidača.

Da biste postavili okidač kasnije, ostavite potvrdne okvire neoznačene.

3.Konfigurirajte postavke zadatka u odjeljku Postavke.

4.Postavite okidač u odjeljku Okidač ako je dostupan.

5.Provjerite sve postavke za ovaj zadatak u odjeljku Sažetak pa kliknite Završi.


note

Preporučuje se za korisnike koji redovito upotrebljavaju zadatke servera da bi stvorili svoje zadatke umjesto da ih dijele s drugim korisnicima. Svaki put kada se zadatak pokrene, on upotrebljava dopuštenja izvršnog korisnika. To može zbuniti neke korisnike.