ESET-ova online pomoć

Traži Hrvatski
Odaberite kategoriju
Odaberite temu

Obavijesti

Obavijesti su ključne za praćenje općeg stanja mreže. Kad se pojavi novi događaj (ovisno o konfiguraciji obavijesti), bit ćete obaviješteni pomoću definiranog načina (pomoću SNMP zamke, poruke e-pošte ili slanjem na syslog server) kako biste mogli odgovoriti na njega. Dostupna vam je mogućnost konfiguracije automatskih obavijesti na temelju posebnih događaja kao što su prijetnje, zastarjele krajnje točke i drugo. Više informacija o određenoj obavijesti i njezinom okidaču potražite u Opisu obavijesti.

notifications

Da biste stvorili novu obavijest, kliknite Nova obavijest na dnu stranice.

Odaberite postojeću obavijest i kliknite Radnje za upravljanje obavijesti.

Kliknite Dodaj filtar i odaberite stavke s popisa za dodavanje kriterija filtriranja. Upišite niz(ove) za pretraživanje ili odaberite stavke iz padajućeg izbornika u polju ili poljima filtra i pritisnite Enter. Aktivni filtri plave su boje.

Obavijesti, korisnici i dopuštenja

Upotreba obavijesti ograničena je dopuštenjima trenutačnog korisnika. Svaki put kad se pokrene obavijest, postoji izvršni korisnik čija se dopuštenja uzimaju u obzir. Izvršni korisnik uvijek je ona osoba koja je posljednja uredila obavijest. Korisnik može vidjeti samo obavijesti koje se nalaze u grupi za koju ima dopuštenja za čitanje.


important

Da bi obavijest ispravno radila, izvršni korisnik treba imati dovoljno dopuštenja za sve povezane objekte (uređaji, grupe, predlošci). Obično su potrebna dopuštenja za čitanje i upotrebu. Ako korisnik nema ta dopuštenja ili ih kasnije izgubi, obavijest neće raditi. Neuspješne obavijesti istaknute su narančastom bojom i aktivirat će e-poštu kojom će se obavijestiti korisnika.

Stvori obavijest – da bi stvorio obavijest, korisnik mora imati dopuštenja za pisanje za obavijesti u svojoj glavnoj grupi. Nova obavijest stvara se u osnovnoj grupi korisnika.

Promijeni obavijest – da bi mogao promijeniti obavijest, korisnik mora imati dopuštenja za pisanje za obavijesti u grupi u kojoj se nalazi obavijest.

Ukloni obavijest – da bi mogao izbrisati obavijest, korisnik mora imati dopuštenja za pisanje za obavijesti u grupi u kojoj se nalazi obavijest.


example

John, čija je osnovna grupa Johnova grupa, želi ukloniti (ili izmijeniti) obavijest 1. Obavijest je izvorno stvorio Larry, stoga se automatski nalazi u Larryjevoj osnovnoj grupi naziva Larryjeva grupa. Potrebno je ispuniti sljedeće uvjete da bi John uklonio (ili izmijenio) obavijest 1:

Johnu se mora dodijeliti skup dopuštenja s dopuštenjima za pisanje za obavijesti

Skup dopuštenja mora sadržavati Larryjevu grupu pod Statičke grupe.

Glavna grupa – Glavna grupa se automatski otkriva na temelju dodijeljenog skupa dopuštenja trenutačno aktivnog korisnika.


example

Primjer scenarija:

Trenutačno aktivni korisnički račun ima pravo pristupa Pisanje za Klijentski zadatak instalacije softvera, a glavna grupa korisničkog računa je "Department_1". Kada korisnik stvori novi Klijentski zadatak instalacije softvera, "Department_1" će se automatski odabrati kao glavna grupa klijentskog zadatka.

Ako unaprijed odabrana glavna grupa ne ispunjava vaša očekivanja, možete ručno odabrati glavnu grupu.

Kloniranje i VDI

Postoje tri pripremljene obavijesti za obavještavanje korisnika o događajima povezanima s kloniranjem ili korisnik može stvoriti novu, prilagođenu obavijest.

Prilagodba filtara i izgleda

Možete prilagoditi trenutačni prikaz zaslona web konzole:

Upravljajte bočnom trakom i glavnom tablicom.

Dodajte filtre i unaprijed postavljene filtre. Možete upotrijebiti oznake za filtriranje prikazanih stavki.