ESET-ova online pomoć

Traži Hrvatski
Odaberite kategoriju
Odaberite temu

ESET PROTECT web-konzola

ESET PROTECT Web konzola glavno je sučelje za komunikaciju s ESET PROTECT. Server. Ona je neka vrsta upravljačke ploče, središnje mjesto s kojeg možete upravljati svim sigurnosnim rješenjima tvrtke ESET. Utemeljena je na webu i možete joj pristupiti putem preglednika (pogledajte odjeljak Podržani web-preglednici) s bilo kojeg mjesta i bilo kojeg uređaja koji ima pristup internetu. Kada se prvi put prijavite na web konzolu, pojavit će se Obilazak programa ESET PROTECT.

U standardnom rasporedu ESET PROTECT web konzole:

Trenutačni korisnik uvijek se prikazuje u gornjem desnom kutu, gdje se odbrojava i vrijeme do isteka sesije tog korisnika. Da biste se odjavili u bilo kojem trenutku, kliknite Odjava. Nakon isteka sesije (zbog neaktivnosti) morate se ponovno prijaviti. Kliknite svoje korisničko ime u gornjem desnom kutu web-konzole ESET PROTECT da biste promijenili Korisničke postavke.

Glavni izbornik je dostupan s lijeve strane u svakom trenutku, osim kada se upotrebljava čarobnjak. Kliknite expand_menu da biste proširili izbornik s lijeve strane zaslona. Možete ga sažeti klikom opcije collapse_menu Sažmi.

Ako vam je potrebna pomoć u radu s programom ESET PROTECT, kliknite Pomoć information u gornjem desnom kutu pa klikniteTrenutačna tema – Pomoć. Prikazat će se prozor pomoći za trenutnu stranicu. Kliknite Pomoć > O programu da biste vidjeli verziju programa ESET PROTECT i druge pojedinosti.

Na vrhu web konzole programa ESET PROTECT možete upotrijebiti alat Brzo pretraživanje. Da biste odabrali objekt pretraživanja, kliknite ikonu:

oNaziv računala, Opis i IP adresa – upišite Naziv klijenta, Opis računala, IPv4/IPv6 adresu ili Naziv grupei pritisnite Enter. Bit ćete preusmjereni na odjeljak Računala gdje će se prikazati rezultati.

oNaziv prijetnje – bit ćete preusmjereni na odjeljak Prijetnje gdje će se prikazati rezultati.

oKorisničko ime – možete tražiti uvezene AD korisnike; rezultati će se prikazati u odjeljku Korisnici računala.

Kliknite gumb Brzi linkovi za prikaz izbornika:

Brzi linkovi

Postavi računala

Dodaj računalo

Dodaj mobilni uređaj

Instaliraj agent

Dodaj korisnika računala

 

Upravljaj računalima

Stvori zadatak klijenta

Stvori novo pravilo

Dodijeli pravilo

 

Pregledaj status

Generiraj izvješće

Komponente servera

 

U gornjem lijevom dijelu zaslona pored naziva ESET PROTECT možete pronaći ikonu za navigaciju programom product_navigate koja vam pomaže u kretanju između programa ESET PROTECT i drugih programa: ESET Inspect, ESET Business Account i ESET MSP Administrator.

Ikona zupčanika gear_icon uvijek označava kontekstni izbornik.

Kliknite update_default Osvježi da biste ponovno učitali / osvježili prikazane informacije.

Gumbi na dnu stranice jedinstveni su za svaki odjeljak i funkciju, a detaljno su opisanu u pripadajućim poglavljima.

Web-konzola ESET PROTECT obavještava administratora o ažuriranim licenčnim ugovorima za krajnjeg korisnika upravljanih sigurnosnih proizvoda tvrtke ESET.

Kliknite logotip ESET PROTECT da biste otvorili zaslon Upravljačka ploča.

dashboard

Pregled statusa pokazuje vam kako možete maksimalno iskoristiti ESET PROTECT. Provest će vas kroz preporučene korake.

fs_getting_to_know_status_overview

Zasloni sa stablima imaju posebne kontrole. Sȃmo stablo nalazi se na lijevoj strani zajedno s radnjama navedenim u nastavku. Kliknite stavku sa stabla da biste prikazali opcije.

Tablice omogućuju individualno ili grupno (ako je odabrano više redaka) upravljanje jedinicama iz redaka. Kliknite redak da biste prikazali opcije za jedinice u njemu. Podaci u tablicama mogu se filtrirati i sortirati.

computer_new_task

Objekte možete uređivati pomoću ESET PROTECT čarobnjaka. Svim čarobnjacima zajednička su određena radna načela:

Koraci su okomito usmjereni od vrha prema dnu.

U svakom trenutku možete se vratiti na bilo koji korak.

Obavezne postavke su uvijek označene crvenim uskličnikom pored odjeljka i pripadajućih postavki.

Neispravno uneseni podaci označavaju se nakon prebacivanja pokazivača u novo polje. Označava se i korak čarobnjaka koji sadrži neispravno unesene podatke.

Opcija Završi nije dostupna dok nisu ispravni svi uneseni podaci.

fs_getting_to_know_web_console_wizard