Importformat som stöds

Inbyggda lösenordshanterare eller andra lösenordshanterare kräver vissa filtyper för att importera dina lösenord från en webbläsare. I tabellen nedan finns listan över filtyper som stöds för import av lösenord och annan data till ESET Password Manager.

Programtyp

Filtyp

SaferPass

.csv, .json

PassWorks

.csv, .json

Gestor de contrasenas – SIT

.csv, .json

Gestor de contrasenas – Telnor

.csv, .json

Gestor de contrasenas – Claro

.csv, .json

ByePass

.csv, .json

Panda Dome Passwords

.csv, .json

Passwatch

.csv, .json

ESET Password Manager v3

.csv, .json

Enpass

.json

Roboform

.csv

Säker i molnet

.csv, .xml

LastPass

.csv, .txt

1Password

.1pif, .csv, .txt

Dashlane

.csv

StickyPassword

.xml

Firefox

.csv

Chrome

.csv

Edge

.csv

Bitwarden

.csv

KeePass 2.x

.xml

F-Secure

.fsk

Skapa CSV-filen för import till ESET Password Manager

CSV-filen måste ha en specifik och exakt struktur. Annars kan ESET Password Manager inte läsa informationen i den korrekt. Om du vill skapa en CSV-struktur för konton, identiteter, anteckningar och kreditkort måste du ha 30 kolumner. Dessa krävs alla för olika slags indata. Det spelar ingen roll i vilken ordning de är, även om vi rekommenderar den som visas nedan:

CSV-filhuvudet

Specifikationerna för kolumnerna nedan är också skrivna i samma sekvens men indelade i motsvarande typ av inloggningsuppgifter som de tillhör. Med den här strukturen väljer du ESET Password Manager som källa till importfilen på importskärmen.

De två första kolumnerna är relaterade till alla typer av inloggningsuppgifter:

modelType – konto, identitet, anteckning eller kreditkort.

modelVersion – för kategorin Konto ska du ange 3. För Identitet, Kreditkort och Anteckning ska du ange 1.

example

Exempel på CSV-filhuvud

"modelType","modelVersion","name","cardName","number","securityCode","pinCode","type","expirationDateMonth","expirationDateYear","notes","title","text","color","url","username","password","favorite","firstName","lastName","country","zip","city","street","street2","company","county","region","email","phoneNumber"

Konton

note

För en enkel CSV-struktur som endast är lämplig för kontoinloggningsuppgifter behöver du ha tre kolumner med webbadress, användarnamn och lösenord. Med den här strukturen väljer du Chrome som källa till importfilen på importskärmen. Det gör du genom att klicka på menyikonen menu > Inställningar > Importera data > Chrome från listrutan.

Kolumnens namn

Beskrivning

title

Kontonamn.

url*

Webbdomänen eller inloggningssidan som du vill logga in på (högst 5 000 tecken).

username*

Användarinloggningen eller e-postadressen för att logga in på kontot (högst 1.024 tecken).

password

Lösenordet för kontot (högst 1 024 tecken).

favorite

Gör kontot till favorit för användaren. Den kan innehålla antingen FALSKT (inte favorit) eller SANT (favorit).

notes

Eventuella anteckningar om kontot och anteckningar om identitet eller betalkort (max 10 000 tecken).

* Dessa kolumner krävs i CSV-filen.

Identiteter

note

Obs

För följande fält tillåts 1 024 tecken, förutom anteckningsfältet, där 10 000 tecken tillåts.

Kolumnens namn

Beskrivning

title

Identitetsnamn.

firstName

Identitetsbärarens förnamn.

lastName

Identitetsbärarens efternamn.

country

Landet där identitetsbäraren finns

zip

Postnumret för den plats där identitetsbäraren finns

city

Staden där identitetsbäraren finns

street*

Gatan där identitetsbäraren finns

street2

Ytterligare gautinformation.

company

Företaget där identitetsbäraren finns.

county

Specifikation av länet där identitetsbäraren finns.

region

Specifikation av regionen där identitetsbäraren finns.

email

Identitetsbärarens e-postadress.

phoneNumber

Identitetsbärarens telefonnummer.

notes

Eventuella anteckningar om identiteten och anteckningar om konto eller betalkort (max 10 000 tecken).

* Den här kolumnen krävs i CSV-filen.

Anteckningar

Kolumnens namn

Beskrivning

title

Anteckningens namn.

text*

Anteckningstext (högst 10 000 tecken).

color

Färginställning för anteckningen. Den kan lämnas tom, men kolumnen för korrekt import krävs. Infoga endast en siffra som representerar den specifika färgen (0–7).

* Den här kolumnen krävs i CSV-filen.

Kreditkort

Kolumnens namn

Beskrivning

cardName

Betalkortets namn.

name*

Kortinnehavarens namn (högst 1 024 tecken).

number*

Betalkortets nummer. Kreditkortsnumret Minst 12 och högst 20 tecken tillåts. Kom ihåg att fältet måste formateras som ett tal utan decimaler.

securityCode

Betalkortets CCV/CVV-säkerhetskod (max 3 siffror – AMEX har 4 siffror).

pinCode

Betalkortets pinkod (max 4 siffror).

expirationDateMonth

Månaden för betalkortets utgångsdatum. Ett tal från 01 till 12 tillåts (MM-format).

expirationDateYear

Året för betalkortets utgångsdatum (ÅÅÅÅ-format).

type

Korttyp: generiskt kort, Visa, Master Card, American Express, Diners Club, Discover, JCB, UnionPay, Maestro.

notes

Eventuella anteckningar om betalkortet och anteckningar om konto eller identitet (högst 10 000 tecken).

* Dessa kolumner krävs i CSV-filen.

example

Exempel på CSV-struktur

CSV-strukturen nedan importerar två konton, två identiteter, två betalkort och två anteckningar. Använd kommatecken som fältavgränsare:

"modelType","modelVersion","name","cardName","number","securityCode","pinCode","type","expirationDateMonth","expirationDateYear","notes","title","text","color","url","username","password","favorite","firstName","lastName","country","zip","city","street","street2","company","county","region","email","phoneNumber"

"Account","3",,,,,,,,,"valfri anteckning med ett dubbelt citat "" i","1:a valfria kontotiteln",,,"https://requiredaccounturl.com","obligatorisk användarinloggning","valfritt lösenord","falskt",,,,,,,,,,,,

"Account","3",,,,,,,,,"valfri anteckning med ett dubbelt citat "" i 2","2:a valfria kontotiteln",,,"https://requiredaccounturl2.com","obligatorisk användarinloggning 2","valfritt lösenord 2","falskt",,,,,,,,,,,,

"Identity","1",,,,,,,,,"valfri anteckning med ett dubbelt citat "" i","1:a valfria kontotiteln",,,,,,,"valfritt förnamn","valfritt efternamn","valfritt land","valfritt postnummer","valfri ort","obligatorisk adressrad 1","obligatorisk adressrad 2","valfritt företagsnamn","valfritt län","valfri delstat”,”valfri-e-postadress@slumpmässigdomän.com","valfritt telefonnummer"

"Identity","1",,,,,,,,,"valfri anteckning med ett dubbelt citattecken "" i 2","2:a valfria identitetstiteln",,,,,,,"valfritt förnamn 2","valfritt efternamn 2","valfritt land 2","valfritt postnummer 2","valfri ort 2","obligatorisk adressrad 1 2","valfri adressrad 2 2","valfritt företagsnamn 2","valfritt län 2","valfri delstat 2","optional-email@sommmesupperrandomdomain2.com","valfritt telefonnummer 2"

"CreditCard","1","obligatoriskt kortinnehavarens namn","1:a valfria kortnamnet","4111111111111111","111","1111","visa","01","2021","valfri anteckning med ett dubbelt citat "" i",,,,,,,,,,,,,,,,,,,

"CreditCard","1","obligatoriskt kortinnehavarens namn 2","2:a valfria kortnamnet","2222400050000009","111","1111","master-card","01","2021","valfri anteckning med ett dubbelt citat "" inuti 2",,,,,,,,,,,,,,,,,,,

"Note","1",,,,,,,,,,"1:a valfria anteckningstiteln","obligatorisk text med ett dubbelt citat "" i 1","0",,,,,,,,,,,,,,,,

"Note","1",,,,,,,,,,"2:a valfria anteckningstiteln","obligatorisk text med ett dubbelt citat "" i 2","0",,,,,,,,,,,,,,,,