Tvåfaktorautentisering

Tvåfaktorautentisering ökar säkerheten för ditt ESET HOME-konto och de data du kan komma åt. När du har aktiverat tvåfaktorautentisering måste du ange en unik 6-siffrig säkerhetskod som genereras av autentiseringsprogrammet på din smartphone eller surfplatta efter att du har angett ESET HOME-lösenordet. Ställ in tvåfaktorautentisering när som helst enligt anvisningarna nedan:

important

Du måste installera ett autentiseringsprogram på din smartphone eller surfplatta, till exempel ESET Secure Authentication esa_icon. ESET Secure Authentication är ett kostnadsfritt autentiseringsprogram som finns i de officiella appbutikerna för Android, iOS och Windows Phone. ESET HOME stöder TOTP-protokollet (Time-based One-time password) för tvåfaktorautentisering. Du kan använda alla kompatibla mobilappar som Google Authenticator eller Authy.

Aktivera tvåfaktorautentisering i ESET HOME-webbportalen

note

Visuella steg-för-steg-anvisningar för hur du konfigurerar tvåfaktorautentisering för ESET HOME-programmet finns i artikeln i ESET:s kunskapsbas (artikeln är inte tillgänglig på alla språk).

1.Öppna https://home.eset.com/account.

2.I avsnittet Säkerhetsinställningar klickar du på Konfigurera bredvid Tvåfaktorautentisering.

important

Social inloggning

Sociala inloggningar har som standard inte skapat ESET HOME-lösenordet. För att ställa in tvåfaktorsautentisering måste du skapa ett lösenord. Klicka på Fortsätt och följ instruktionerna i e-postmeddelandet från ESET.

3.En QR-kod med den manuella koden visas på skärmen. Öppna autentiseringsprogrammet på din smartphone eller surfplatta och skanna QR-koden eller lägg till koden som visas under QR-koden manuellt i appen.

4.I ESET HOME-portalen klickar du på Fortsätt.

5.Skriv den 6-siffriga koden från autentiseringsprogrammet och klicka på Fortsätt.

6.Tio engångsåterställningskoder tillhandahålls. Använd en återställningskod för att logga in på ditt ESET HOME-konto när du inte har åtkomst till autentiseringsprogrammet. Om du vill spara dem säkert på din enhet klickar du på Ladda ned koder och fortsätt, lagrar dem på en säker plats (till exempel Arkiv) och klickar på Slutför inställning.

2fa_setup

7.Tvåfaktorautentisering för ditt ESET HOME-konto är aktiverat. Klicka på Jag förstår.

Redigera tvåfaktorautentisering i ESET HOME-webbportalen

1.Öppna https://home.eset.com/account.

2.I avsnittet Säkerhetsinställningar klickar du på Redigera bredvid Tvåfaktorautentisering.

3.Skriv ditt ESET HOME-lösenord.

4.Skriv en 6-siffrig kod från autentiseringsprogrammet och klicka på Fortsätt.

5.Gör tillämpliga ändringar av tvåfaktorautentiseringen:

Inaktivera tvåfaktorautentisering

8.Klicka på Inaktivera tvåfaktorautentisering.

9.Tvåfaktorautentisering är inaktiverad och skyddar inte längre ditt konto. Klicka på Jag förstår.

Återställningskoder

8.Klicka på Återställningskoder bredvid Återställningsmetod.

9.För att spara återställningskoderna på enheten som en .txt-fil klickar du på Ladda ned koder. Om du redan har använt de flesta koderna klickar du på Hämta nya koder.

Glöm ihågkomna enheter

8.Om du vill ta bort alla ihågkomna inloggningar från ESET HOME-webbportalen och -programmet och bli ombedd att ange tvåfaktorautentisering varje gång du loggar in klickar du på Fortsätt.

9.Alla ihågkomna inloggningar på alla enheter glöms bort. Klicka på Jag förstår.

Autentiseringsmetoder för att logga in på ditt ESET HOME-konto

Om du har konfigurerat tvåfaktorautentisering för ditt konto använder du en av två metoder för att logga in på ditt ESET HOME-konto:

Logga in med tvåfaktorautentisering – du måste ange ytterligare en 6-siffrig kod från autentiseringsprogrammet efter att du loggat in med ditt ESET HOME-lösenord. Markera rutan Kom ihåg den här enheten i 30 dagar och du ombeds inte att ange tvåfaktorautentisering på 30 dagar på den här enheten. Klicka på Fortsätt för att logga in.

Använd en av dina 8-siffriga återställningskoder – återställningskoder visas när du ställer in tvåfaktorautentisering. Ange en av dessa koder som du har laddat ned och klicka på Fortsätt för att logga in på ditt ESET HOME-konto.

important

Om du har förlorat åtkomsten till din enhet för tvåfaktorsautentisering och återställningskoderna inte är tillgängliga kan du kontakta ESET:s tekniska support.