Status

Om du vill rapportera en enhet som stulen eller saknad markerar du enheten och klickar på Min enhet saknas.

ANTITHEFT_WEB

Följande åtgärder vidtas:

Du får ett e-postmeddelande att din enhetsstatus har ställts in till saknad.

När den saknade datorn eller enheten ansluts online registrerar ESET Internet Security, ESET Smart Security Premium eller ESET Mobile Security information kring regelbundna intervaller. Dessa data kan visas på fliken Aktivitet.

Den saknade enheten startar automatiskt om inom fem minuter efter att den har anslutits online.

Om ett Windows-fantomkonto finns använder enheten det som standardkonto och loggas automatiskt in varje gång, vilket förhindrar andra från att logga in på andra användarkonton eller få åtkomst till användarinformation.

note

Klicka på Kör ett test för att simulera datainsamlingsaktiviteter som utförs av ESET Anti-Theft när enheten markeras som saknad.

Viktiga rekommendationer

Vi rekommenderar starkt att du vidtar följande åtgärder för att mitigera potentiell skada orsakad av kriminella:

Behåll informationen i ESET HOME-kontots logg endast för dig själv – dela inte med dig av det användarnamn och lösenord du använder för att logga in på ESET Anti-Theft-webbgränssnittet. Undvik att spara inloggningsuppgifterna i webbläsaren.

Ändra lösenord för e-postkonto – Om du använder e-postprogram som Outlook Express eller Mozilla Thunderbird, eller om du har lagrat webmail-lösenord som spelats in i webbläsaren (till exempel Gmail-kontots lösenord).

Ändra löseord för Internet-bank och kontrollera dina bankkonton när det gäller misstänkliga transaktioner.

Ändra lösenord för alla sociala medieförekomster – Detta berör främst sociala nätverk, som Facebook och Twitter.

Klicka på Jag hittade enheten om du vill återställa enheten till normal status. Enheten startar om och ditt normala användarkonto återaktiveras.

note

Övervakningstiden är som standard 14 dagar. Fem dagar innan den upphör får du ett e-postmeddelande från ESET där du ombeds kontrollera enhetens status.