Adatvédelmi szabályzat

Hatályos: 2022. szeptember 6. | Az Adatvédelmi szabályzat korábbi verziójának megtekintése | A változások összehasonlítása

A személyes adatok védelme különösen fontos az ESET, spol. s r. o. számára (székhelye: Einsteinova 24, 851 01 Bratislava, Slovak Republic; bejegyezve az I. sz. Pozsonyi Kerületi Bíróság cégjegyzékében; iktatási szám: 3586/B; cégjegyzékszám: 31333532) adatkezelőként („ESET” vagy „Mi”). Szeretnénk megfelelni az EU általános adatvédelmi rendelete (GDPR) alapján jogilag szabványosított átláthatósági követelménynek. Ezért közzétesszük a jelen Adatvédelmi szabályzatot azzal a céllal, hogy tájékoztassuk ügyfelünket („Végfelhasználó” vagy „Ön”) mint adatalanyt a személyes adatvédelem következő témáiról:

 • A személyes adatok feldolgozásának jogi alapja,
 • Adatmegosztás és titoktartás,
 • Adatbiztonság,
 • Az Önt adatalanyként megillető jogok,
 • Az Ön személyes adatainak feldolgozása,
 • Partnerinformációk.

A jelen Adatvédelmi szabályzat az Ön ESET HOME-fiókjára („Fiók”), valamint a home.eset.com webhely, az ESET HOME alkalmazás és a Fiókon keresztül az ESET által biztosított szolgáltatások és funkciók (együttesen a „Szolgáltatások”) biztosítására és használatára vonatkozik. Amennyiben itt említésre kerül egy szolgáltatásspecifikus Adatvédelmi szabályzat, akkor annak a szövege az irányadó bármilyen eltérés esetén.

Saját döntésünk szerint időnként módosíthatjuk a jelen Adatvédelmi szabályzatot. E-mailben küldeni fogunk Önnek egy értesítést, amelyben megtalálható lesz a módosított Adatvédelmi szabályzat hivatkozása, illetve alkalmazáson belüli értesítés útján vagy más elektronikus úton is tájékoztatjuk a módosított verzióról. Ha nem fogadja el vagy nem tudja betartani a módosított Adatvédelmi szabályzatot, akkor be kell fejeznie a Fiók és a Szolgáltatások használatát, és el kell távolítania őket, ha ez alkalmazható. Ha folytatja az Alkalmazás és a Szolgáltatások használatát a módosított verzió érvénybe lépését követően, akkor ez a módosított Adatvédelmi szabályzat elfogadásának minősül.

Szolgáltatásaink kizárólag felnőtteket céloznak. Ha Ön még nem töltötte be tizennyolcadik (18.) életévét, akkor csak akkor hozhatja létre és veheti használatba a Fiókot, illetve a kapcsolódó Szolgáltatásokat, ha szülője vagy más törvényes gondviselője is jelen van.

A személyes adatok feldolgozása

Az ESET a Fiókot és a Szolgáltatásokat a Felhasználási feltételek („Feltételek”), illetve – ha ez alkalmazható – az adott Szolgáltatáshoz kapcsolódó ESET-termék („Termék”) és ESET HOME alkalmazás Végfelhasználói licencszerződése („Végfelhasználói licencszerződés”) szerint biztosítja, néhány szolgáltatás azonban külön figyelmet igényel. Szeretnénk részletes információkat nyújtani a Fiókjához és a Szolgáltatásaink nyújtásához kapcsolódó adatgyűjtésről és adatfeldolgozásról. A fentiek működtetése céljából a következő információkat kell gyűjtenünk, illetve elérnünk:

 • Az Ön teljes neve, országa, érvényes e-mail-címe és bejelentkezési adatai szükségesek a regisztrációhoz, a Fiók használatához és a Szolgáltatások nyújtásához, valamint a jogi követeléseink megalapozásához, végrehajtásához és védelméhez. Ezenkívül alapvető technikai információkat szerzünk be arról az eszközről és alkalmazásról, amelynek segítségével Ön bejelentkezik a Fiókjába.
  • Fiókjának védelme érdekében minden alkalommal, amikor bejelentkezik a Fiókba, begyűjtjük a böngésző-ujjlenyomatot és az IP-címet. Ismeretlen böngésző-ujjlenyomat és ismeretlen IP-cím esetén e-mailben értesítjük a Fiókba való gyanús bejelentkezési kísérletről.
  • Ön dönthet úgy, hogy az Apple vagy a Google által biztosított külső hitelesítést használja a Fiók regisztrálásához és/vagy a Fiókba való bejelentkezéshez. Ebben az esetben a regisztrációs folyamat során és a fent meghatározott egyéb célokból feldolgozzuk az Ön e-mail-címét (amelyet a fenti külső fél biztosít számunkra) és az Ön tartózkodási helyének országát.
 • Termékfelügyelet esetén a felügyelt eszközökre és a Terméklicencekre vonatkozó információk szükségesek ahhoz, hogy biztosítani lehessen Önnek a felügyeleti funkciókat. Ez részletesebben kifejtve azt jelenti, hogy feldolgozzuk a Terméklicenceivel kapcsolatos információkat, például az Ön tulajdonában lévő Terméklicenc típusára vonatkozó adatokat (pl. ingyenes, próbaverzió, fizetős stb.), a licenc érvényességét, az aktiválási státuszt és a licencazonosítót. A Fiókjához társított eszközökkel kapcsolatban olyan adatokat dolgozunk fel, mint az eszköz neve és típusa, operációs rendszer, biztonsági állapot, aktivált Termékek és eszközazonosítást lehetővé tevő adatok. Olyan eszközök esetében, amelyek az Ön Terméklicenceit használják, de nem az Ön Fiókjához lettek társítva (vagy egy másik személlyel lettek megosztva, és az ő Fiókjához lettek társítva), csak korlátozott mennyiségű információt dolgozunk fel, például az eszköz nevét és típusát, a modellt és a Termék aktiválásának dátumát.
  • Ha Ön Terméklicenc-tulajdonos, és úgy dönt, hogy megosztja a Licencet azt az egyik ismerősével vagy családtagjával, akkor ezt a Fiókjából elérhető megosztási funkciónk segítségével teheti meg, ahol megadhatja az adott személy e-mail-címét. Egy ilyen e-mail-címet kizárólag abból a célból fogunk feldolgozni, hogy lehetővé tegyük az adott Termék vagy Szolgáltatás használatát, illetve hogy elküldjük a kapcsolódó meghívót. Az ismerőse látni fogja az Ön e-mail-címét a tőlünk kapott üzenetben, így tudni fogja, ki kezdeményezte az eljárást. Az ismerőse bármikor kapcsolatba léphet velünk, és megkérhet minket arra, hogy távolítsuk el az adatait az adatbázisunkból. Ön a Licenc megosztását bármikor megszakíthatja.
  • Ha Ön nem a tulajdonosa egy Terméklicencnek, hanem valaki megosztotta Önnel a saját Terméklicencét, akkor a Fiókregisztráció során Ön által megadott e-mail-cím látható lesz a Terméklicenc tulajdonosa számára. Biztos lehet benne, hogy csak Ön férhet majd hozzá a Fiókjához társított eszközökre vonatkozó teljes információkhoz. A licenctulajdonos csak korlátozott számú információt tekinthet meg az Ön eszközéről, a fent leírtak szerint.
 • Az ESET Parental Control tartalmaz olyan funkciókat, amelyek lehetővé teszik, hogy szabályozza a felügyelt felhasználók (például a gyermekei) bizonyos webhelyekhez és/vagy mobilalkalmazásokhoz való hozzáférését, időgazdálkodási szabályokat alkalmazzon a felügyelt felhasználókra, illetve hogy megkeresse a készülékét. A fenti funkciók engedélyezése érdekében és attól függően, hogy milyen pontosan adta meg a szabályokat a felügyelt felhasználóknak, az ESET Parental Control információkat küld az ESET-nek, többek között beleértve a felkeresett webhelyekkel, fizikai helyekkel, mobilalkalmazásokkal kapcsolatos, valamint az eszközre, ideértve az ESET Parental Control működésére és funkcióira vonatkozó információkat is. Az információk adatokat tartalmazhatnak Önről vagy más felügyelt felhasználókról (a felügyelt felhasználókat tetszés szerint megadhatja név, kor vagy akár fénykép alapján is), továbbá a felügyelt eszközről, például az operációs rendszerről és a telepített alkalmazásokról. Az ESET Parental Control segítségével gyűjtött adatokat csak a Szolgáltatás nyújtása céljából dolgozzuk fel, és a begyűjtésük után hatvan (60) vagy kilencven (90) nappal töröljük őket.
 • Az ESET Anti-Theft a számítógép vagy más eszköz elvesztése vagy ellopása esetén segít megakadályozni a kritikus fontosságú adatok elvesztését, illetve a velük való visszaélést, ahol a szolgáltatás telepítve van. Ez a funkció ki van kapcsolva a vonatkozó Termék alapértelmezett beállításaiban. Ha aktiválja ezt a funkciót, akkor az ESET megkapja a hiányzó eszközzel kapcsolatos összegyűjtött adatokat, amelyek magukban foglalhatják – attól függően, hogy milyen pontosan állította be a Szolgáltatást – az eszköz hálózati helyével kapcsolatos adatokat, a képernyőjén megjelenített tartalmakat, a konfigurációs adatokat és a csatlakoztatott kamera által rögzített adatokat. Az ESET Anti-Theft segítségével gyűjtött adatokat csak a Szolgáltatás nyújtása céljából dolgozzuk fel, és a begyűjtésük után egy (1) évvel töröljük őket.
 • Az ESET Password Manager lehetővé teszi, hogy jelszavakat, hitelkártyaszámokat és egyéb, tetszőleges adatokat tároljon a helyileg telepített alkalmazásban, valamint hogy szinkronizálja és használja őket az eszközein. Az Ön által az alkalmazásban mentett adatok tárolása kizárólag helyileg az eszközein megy végbe, és az Ön mesterjelszava védi és titkosítja őket. Annak érdekében, hogy a különböző eszközein használhatók legyenek, az adatokat a szervereink, illetve a szolgáltatóink szerverei is tárolják, de csak titkosított formában, így csak Ön férhet hozzájuk. Sem az ESET, sem a szolgáltatóink nem tudnak hozzáférni az Ön titkosított adataihoz, illetve nem tudják tárolni a mesterjelszót. Kizárólag Ön rendelkezik az adatok visszafejtésére lehetőséget adó kulccsal. Ön tudja aktiválni ezt a szolgáltatást a Fiókján keresztül úgy, hogy megadja saját e-mail-címét vagy annak az ismerősének az e-mail-címét, akinek a szolgáltatás használatát lehetővé szeretné tenni a terméklicence keretében. Ha többet szeretne megtudni a személyes adatok ESET Password Manager segítségével történő feldolgozásáról, tekintse meg a különleges Adatvédelmi szabályzatot.
 • Ha segítséget kér, a segítségnyújtás biztosításához szükség lehet az Ön által leadott terméktámogatási kérelmekben foglalt elérhetőségekre és adatokra. Attól függően, hogy Ön milyen csatornát választ a velünk történő kapcsolatfelvételre, összegyűjthetjük az Ön e-mail-címét, telefonszámát, a terméklicencelési információkat, a termékadatokat és a támogatási eset leírását. További információk megadására is megkérhetjük a terméktámogatás megkönnyítése céljából, és hogy el tudjuk hárítani az Ön által tapasztalt problémát.
 • A Google Vonalkódolvasó API-t használjuk alkalmazásunk QR-kódolvasó funkciójának aktiválásához. Biztos lehet benne, hogy a rögzített kép feldolgozása csak a készülékén megy végbe. A Google API azonban az API használatával és teljesítményével kapcsolatos technikai információkat küldhet a Google-nak, amelyek szükségesek az API karbantartásához, hibakereséséhez és fejlesztéséhez a használatelemzési és diagnosztikai célokból. Ha többet szeretne megtudni az ilyen jellegű adatfeldolgozásról és az összegyűjtött adatokról, olvassa el a Google API adatvédelmi adatait.

Ezenkívül a Szolgáltatásaink nyújtása során szerzett adatokat további célokból is feldolgozhatjuk:

 • Az elérhetőségi adatait vagy a Fiókját felhasználhatjuk arra, hogy kommunikáljunk Önnel az Ön által használt Termékekkel vagy Szolgáltatásokkal kapcsolatban, például hogy a Szolgáltatással kapcsolatban jelentéseket és értesítéseket biztosítsunk Önnek, hogy többet tudjunk meg az Ön igényeiről és a Szolgáltatásainkkal való elégedettségéről, de az Ön által használt termékekhez és szolgáltatásokhoz hasonló termékek és szolgáltatások reklámozására is, kivéve akkor, ha Ön leiratkozik az ilyen jellegű marketingkommunikációról.
 • Előfordulhat, hogy a Szolgáltatásaink használatával kapcsolatos összesített statisztikai adatokat is feldolgozunk a Szolgáltatások és használhatóságuk fejlesztése, a teljesítményük elemzése és az esetlegesen felmerülő hibák kijavítása érdekében.
 • Az Ön beleegyezése alapján összegyűjthetjük és feldolgozhatjuk az alkalmazás összeomlásával kapcsolatos műszaki adatokat (például eszközadatok, telepítési azonosító, összeomlási nyomok, összeomlási minidump), hogy betekintést nyerjünk az összeomlásokba, megismerjük azok okait, és biztosítsuk az alkalmazás teljes mértékű működőképességét. A Google segítségével gyűjtjük és elemezzük az ilyen adatokat. Ha többet szeretne megtudni az ilyen jellegű adatfeldolgozásról és az összegyűjtött adatokról, olvassa el a Google adatvédelmi szabályzatát.

Sütik

Annak érdekében, hogy a webhelyünk és a Szolgáltatásaink megfelelően működjenek, tárolhatunk néhány sütit az Ön webböngészőjében akkor, amikor meglátogatja a webhelyünket, vagy amikor bejelentkezik a Fiókjába, illetve amikor egy bizonyos Szolgáltatást használ. Alapértelmezés szerint csak olyan sütiket használunk, amelyek feltétlenül szükségesek a webhelyünk és az Ön által kért Szolgáltatások működtetéséhez. Az Ön beleegyezését kérjük bármely más olyan süti használatához, amely feltétlenül szükséges. Ha többet szeretne megtudni a sütik feldolgozásáról, olvassa el a sütikre vonatkozó irányelveinket.

A személyes adatok feldolgozásának jogi alapja

Csupán néhány jogi rendelkezést alkalmazunk az adatfeldolgozáshoz a személyes adatok védelmére vonatkozó adatvédelmi rendelet szerint. A személyes adatok ESET-nél történő feldolgozása elsősorban a Végfelhasználói licencszerződést Végfelhasználónak való teljesítése céljából szükséges (GDPR 6. cikk, (1) bekezdés, b) pont), amely az ESET-termékek vagy -szolgáltatások nyújtására alkalmazandó, kivéve, ha kifejezetten másként nem jelezzük, pl.

 • A jogos érdek jogalapja (GDPR 6. cikk, (1) bekezdés f) pont), amely lehetővé teszi számunkra, hogy feldolgozzunk adatokat arról, hogy ügyfeleink hogyan használják Szolgáltatásainkat és mennyire elégedettek, mert így a lehető legjobb szintű védelmet, támogatást és felhasználói élményt tudjuk nyújtani a felhasználóinknak. A vonatkozó törvények szerint a marketing is egy jogos érdek, ezért általában ezt az elvet követjük az ügyfeleinkkel folytatott marketingkommunikáció tekintetében.
 • Hozzájárulás (GDPR 6. cikk, (1) bekezdés a) pont), amelyet olyan helyzetekben kérhetünk Öntől, amikor ezt a jogalapot tartjuk a legmegfelelőbbnek, vagy ha a törvény ezt írja elő.
 • Jogi kötelezettségeknek való megfelelés (GDPR 6. cikk, (1) bekezdés c) pont), például az elektronikus kommunikáció, valamint a számlázási dokumentumok megőrzési idejének tekintetében.

Adatmegosztás és titoktartás

Adatait nem osztjuk meg harmadik felekkel. Az ESET azonban világszerte jelen van a kapcsolt vállalkozások, illetve partnerek révén, amelyek forgalmazói, szolgáltatói és terméktámogatási hálózatunk részét képezik. A kapcsolt vállalkozások és partnerek megkaphatják, illetve visszaküldhetik az ESET által feldolgozott licencelési, számlázási és műszaki terméktámogatási információkat a Végfelhasználói licencszerződés teljesítése céljából, így például a szolgáltatások és a terméktámogatás biztosítása érdekében.

Az ESET az Európai Unióban (EU) történő adatfeldolgozást preferálja. Azonban az Ön tartózkodási helyétől (termékeink és/vagy szolgáltatásaink EU-n kívüli használata) és/vagy az Ön által választott szolgáltatástól függően előfordulhat, hogy az adatait az EU-n kívüli országba kell továbbítani. Például harmadik féltől származó szolgáltatásokat használunk a felhőalapú szolgáltatásokkal kapcsolatban. Ezekben az esetekben gondosan választjuk ki szolgáltatóinkat, és biztosítjuk a megfelelő szintű adatvédelmet szerződéses, műszaki és szervezeti intézkedésekkel. Rendszerint megállapodunk az EU-s szabványos szerződési feltételekben, ha szükséges, kiegészítő szerződéses rendelkezésekkel.

Egyes EU-n kívüli országok, például az Egyesült Királyság és Svájc esetében az EU már meghatározta az adatvédelem összevethető szintjét. Az adatvédelem összevethető szintje miatt az adatok ezen országokba történő továbbítása nem igényel külön engedélyt vagy megállapodást.

A felhőalapú szolgáltatásokkal kapcsolatban harmadik féltől származó szolgáltatásokra támaszkodunk, amelyeket a Microsoft felhőszolgáltatóként nyújt.

Adatbiztonság

Az ESET megfelelő technikai és szervezeti intézkedésekkel biztosít a potenciális kockázatoknak megfelelő védelmi szintet. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a feldolgozó rendszerek és a szolgáltatások folyamatosan biztosítsák az adatok bizalmas kezelését, sértetlenségét, a hozzáférhetőséget és a terhelhetőséget. Ha azonban sor kerül az adatok megsértésére, ami veszélyezteti az Ön jogait és szabadságát, készen állunk értesíteni az adott felügyeleti hatóságot és az érintett Végfelhasználókat és adatalanyokat.

Az adatalany jogai

Minden Végfelhasználó jogai számítanak, és szeretnénk tájékoztatni Önt arról, hogy minden Végfelhasználó (minden EU-s és nem EU-s országból származó) rendelkezik az alábbi jogokkal az ESET-nél. Az Önt mint adatalanyt megillető jogok gyakorlása érdekében forduljon hozzánk a támogatási űrlapon keresztül vagy e-mail útján a következő címen: dpo@eset.sk. Személyazonosítás céljából a következő információkat kérjük Öntől: Név, e-mail-cím és – ha rendelkezésre áll – licenckulcs vagy ügyfélszám, valamint vállalati hovatartozás. Kérjük, tartózkodjon attól, hogy bármilyen egyéb személyes adatot, például születési dátumot küldjön nekünk. Szeretnénk felhívni a figyelmét arra, hogy a kérésének feldolgozásához, valamint személyazonosítási célokból fel fogjuk dolgozni a személyes adatait.

Jogosult visszavonni a hozzájárulását. A hozzájárulás visszavonásának joga a csak a beleegyezésen alapuló adatkezelés esetén alkalmazható. Ha személyes adatait az Ön hozzájárulása alapján dolgozzuk fel, Önnek jogában áll a hozzájárulását indokolás nélkül bármikor visszavonni. Hozzájárulásának visszavonása csak a jövőben lép érvénybe, vagyis nem érinti a visszavonás előtt feldolgozott adatok jogszerűségét.

Jogosult tiltakozni. A feldolgozás ellen való tiltakozáshoz való jog az ESET vagy egy harmadik fél jogos érdekén alapuló adatkezelés esetén alkalmazandó. Amennyiben személyes adatait jogos érdek védelme érdekében dolgozzuk fel, akkor Önnek mint adatalanynak jogában áll bármikor kifogást emelni az általunk megnevezett jogos érdek és személyes adatainak feldolgozása ellen. A kifogásolás csak a jövőben lép érvénybe, vagyis nem érinti a kifogásolás előtt feldolgozott adatok törvényszerűségét. Amennyiben személyes adatait direktmarketing céljából dolgozzuk fel, nem szükséges indokolni a kifogásolást. Ez vonatkozik a profilalkotásra is, amennyiben az ilyen jellegű direktmarketinghez kapcsolódik. Minden más esetben arra kérjük Önt, hogy röviden tájékoztasson bennünket az ESET személyes adatainak feldolgozásához fűződő jogos érdekével kapcsolatos panaszairól.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy egyes esetekben a hozzájárulás visszavonása ellenére jogunk van arra, hogy a személyes adatait egy másik jogalap alapján továbbra is feldolgozzuk, például egy szerződés teljesítése céljából.

Joga van a hozzáféréshez. Ön mint adatalany bármikor díjmentesen lekérheti az ESET által tárolt adatairól szóló információkat.

Jog van a helyesbítéshez. Ha véletlenül helytelen személyes adatokat dolgozunk fel Önről, jogában áll ezt helyesbíteni.

Joga van a törléshez és az adatkezelés korlátozásához. Ön mint adatalany jogosult kérelmezni személyes adatainak törlését, illetve azt, hogy személyes adatainak feldolgozása korlátozott mértékben történjen meg. Ha például személyes adatait a hozzájárulásával dolgozzuk fel, de visszavonja a hozzájárulását, és nincs más jogalap – például szerződés –, akkor azonnal töröljük személyes adatait. A személyes adatait akkor is töröljük, amint a megőrzési időszak végén már nincs rájuk szükség az esetükben megadott célokból.

Ha személyes adatait kizárólag direktmarketing céljából használjuk fel, és Ön visszavonta a hozzájárulását, vagy kifogást emelt az ESET jogos érdekével szemben, akkor a személyes adatainak feldolgozását olyan mértékben korlátozzuk, hogy kapcsolattartási adatait belefoglaljuk a belső tiltólistánkba annak érdekében, hogy elkerüljük a kéretlen kapcsolatfelvételt. Ellenkező esetben az Ön személyes adatai törlődnek.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy az adatait a törvényhozó vagy felügyeleti hatóságok által megadott adatmegőrzési kötelezettségek és határidők lejártáig tárolnunk kell. Az adatmegőrzési kötelezettségek és időszakok a szlovákiai jogszabályokból is származhatnak. Ezt követően a megfelelő adatok rutinszerűen törlődnek.

Joga van az adathordozhatósághoz. Örömmel biztosítjuk Önnek mint adatalanynak az ESET által feldolgozott személyes adatokat xls formátumban.

Jogosult panaszt emelni. Ön mint adatalany bármikor jogosult panaszt benyújtani egy felügyeleti hatósághoz. Az ESET vállalatra a szlovák törvények az irányadók, és az Európai Unió tagjaként kötelességünk betartani az adatvédelmi rendelkezéseket. Az érintett adatfelügyeleti hatóság a Szlovák Köztársaság Személyes Adatvédelmi Hivatala, amely a következő helyen található: Hraničná 12, 82007 Bratislava 27, Slovak Republic.

Partnerinformációk

Amennyiben gyakorolni szeretné az adatalanyként Önt megillető jogait, vagy ha bármilyen kérdése vagy kételye van, írjon nekünk a következő címre:

ESET, spol. s r.o.
Data Protection Officer
Einsteinova 24
85101 Bratislava
Slovak Republic
dpo@eset.sk