DoS-attack

DoS eller Denial of Service, är ett försök att göra en dator eller ett nätverk oåtkomligt för sina avsedda användare. Kommunikationen mellan drabbade användare förhindras och går inte längre att upprätthålla. Datorer som utsätts för DoS-attacker måste vanligtvis startas om för att fungera korrekt.

I de flesta fall är målen webbservrar och syftet är att göra dem otillgängliga för användare under en viss tid.