DDoS-attack

En DDoS-attack (Distributed Denial of Service) är när flera datorer gör upprepade förfrågningar om data till en dator eller enhet, vilket överväldigar dess förmåga att behandla dessa förfrågningar effektivt. Det gör att den saktar ner eller till och med kraschar i vissa fall.

DDoS-attacker utförs ofta mot webbplatser av botar som agerar på instruktioner från en kommando- och kontrollserver av kriminella gäng som antingen vill utpressa pengar eller som en form av vedergällning.