Ajutor online ESET

Căutare Română
Selectaşi subiectul

Înșelătorie

Termenul phishing definește o activitate infracțională care folosește tehnici de inginerie socială (manipularea utilizatorilor pentru a obține informații confidențiale). Scopul este acela de a obține acces la date sensibile, cum ar fi numere de cont bancar, coduri PIN etc.

Accesul se obține de obicei prin trimiterea de mesaje email care mimează o persoană sau o companie (de exemplu, instituție financiară, companie de asigurări) credibilă. Mesajul de email poate părea foarte veridic și va conține grafică și conținut care este posibil ca inițial să provină de la sursa pe care o personifică. Vi se va solicita să introduceți, sub diverse pretexte (verificarea datelor, operațiuni financiare), unele dintre datele dvs. personale – numere de cont bancar sau nume de utilizator și parole. Toate aceste date, dacă sunt trimise, pot fi cu ușurință furate și utilizate incorect.

Băncile, companiile de asigurări și alte companii legitime nu vă vor solicita niciodată numele de utilizator și parolele într-un mesaj de email nesolicitat.