Ajutor online ESET

Căutare Română
Selectaşi subiectul

Farse

O farsă este o informație falsă răspândită pe Internet. De obicei, farsele se trimit prin email sau prin instrumente de comunicare precum ISQ sau Skype. Mesajul în sine este de cele mai multe ori o glumă sau o legendă urbană.

Farsele de tip Virus de computer încearcă să genereze panică, nesiguranță și îndoială în rândul destinatarilor, făcându-i să creadă că există un „virus nedetectabil” care șterge fișiere și găsește parole sau efectuează alte activități dăunătoare pe sistemele acestora.

Unele farse funcționează prin solicitări adresate destinatarilor de a redirecționa mesajele către persoanele lor de contact, perpetuând astfel farsa. Există farse cu telefoane mobile, rugăminți pentru ajutor, oameni care se oferă să vă trimită bani din străinătate etc. Stabilirea intenției creatorului este adesea imposibilă.

Dacă vedeți un mesaj care vă solicită să fie redirecționat către toate persoanele pe care le cunoașteți, este foarte posibil ca acesta să fie o farsă. Există multe site-uri Web pe Internet care pot verifica dacă un mesaj de email este legitim. Înainte de a redirecționa, căutați pe Internet orice mesaj pe care îl suspectați ca fiind o farsă.