Ajutor online ESET

Căutare Română
Selectaşi subiectul

Adware

Adware este prescurtarea de la software ce este de bazează pe publicitate. În această categorie intră programele care afișează materiale publicitare. Adesea, aplicațiile adware deschid automat într-un browser Internet o fereastră nouă pop-up ce conține reclame sau modifică pagina de pornire a browser-ului. Frecvent, aplicațiile adware sunt împachetate împreună cu programe freeware, permițând creatorilor să acopere costurile de dezvoltare pentru aplicațiile lor (de obicei utile).

Aplicațiile adware ele însele nu sunt periculoase – utilizatorii vor fi doar deranjați de reclame. Pericolul constă în faptul că aplicațiile adware pot executa și funcții de urmărire (precum procedează aplicațiile spyware).

Dacă decideți să utilizați un produs freeware, acordați o atenție deosebită la instalarea programului. Programul de instalare aproape sigur vă va notifica despre instalarea unui program suplimentar adware. Cel mai adesea, vi se va permite să renunțați la acesta și să instalați programul fără adware.

Unele programe nu se vor instala fără adware sau funcționalitatea lor va fi limitată. Acest lucru înseamnă că aplicația adware accesează adesea sistemul în mod „legal”, deoarece utilizatorii și-au dat acceptul. În acest caz este mai bine să lucrați în siguranță decât să vă pară rău. Dacă pe computerul dvs. există un fișier detectat ca adware, este recomandat să-l ștergeți, deoarece există șanse reale ca acesta să conțină cod dăunător.