Witte lijst

In het algemeen is een witte lijst een lijst met items of personen die zijn geaccepteerd of waaraan rechten zijn toegekend. De term 'witte e-maillijst' (met toegestane adressen) verwijst naar een lijst met contactpersonen waarvan de gebruiker berichten wil ontvangen. Dergelijke witte lijsten zijn gebaseerd op sleutelwoorden waarnaar wordt gezocht in e-mailadressen, domeinnamen of IP-adressen.

Als de 'exclusiviteitsmodus' actief is voor de witte lijst, worden berichten van andere adressen, domeinen of IP-adressen niet ontvangen. Als een witte lijst niet exclusief is, worden dergelijke berichten niet verwijderd, maar op een andere manier gefilterd.

Een witte lijst is het tegenovergestelde van een zwarte lijst. Anders dan zwarte lijsten zijn witte lijsten betrekkelijk eenvoudig te beheren. Wij adviseren u zowel de witte lijst als de zwarte lijst te gebruiken om spam effectiever te filteren.