Zwarte lijst

In het algemeen is een zwarte lijst een lijst met niet-geaccepteerde of verboden items of personen. In de virtuele wereld is het een techniek die het mogelijk maakt berichten te accepteren van alle gebruikers die niet op een dergelijke lijst staan.

Er zijn twee typen zwarte lijst: die door gebruikers zijn gemaakt binnen hun antispamtoepassing, en professionele, regelmatig bijgewerkte zwarte lijsten die worden gemaakt door gespecialiseerde instellingen die te vinden zijn op het internet.

Het gebruik van zwarte lijsten is essentieel voor het blokkeren van spam, maar ze zijn zeer moeilijk bij te houden aangezien er elke dag nieuwe items verschijnen die moeten worden geblokkeerd. We raden aan zowel een witte lijst als een zwarte lijst te gebruiken om spam zo effectief mogelijk te filteren.