Ormeangrep

En dataorm er et program som inneholder skadelig kode som angriper vertsmaskinen, og som sprer seg via et nettverk. Nettverksormer utnytter sikkerhetssvakheter i ulike programmer. På grunn av tilgjengeligheten til Internett kan de spre seg over hele verden i løpet av noen timer etter at de er utgitt.

De fleste ormeangrep (Sasser, SqlSlammer) kan unngås ved å bruke standard sikkerhetsinnstillinger i brannmuren, eller ved å blokkere ubeskyttede og ubrukte porter. Det er også svært viktig å holde systemet oppdatert med de siste sikkerhetsoppdateringene.