ESET Hjelp på internett

Velg tema

Blokkering av utnyttelse

Blokkering av utnyttelse er utviklet for å befeste typer programmer som utnyttes ofte, som for eksempel nettlesere, PDF-lesere, e-postklienter og Microsoft Office-komponenter og beskytte mot ROP-angrep. Blokkering av utnyttelse er tilgjengelig og aktivert som standard i alle ESET Windows-hjemmeprodukter, ESET-produkter for Windows Server og ESET-endepunktprodukter for Windows.

Den fungerer ved å overvåke oppførselen til prosesser og se etter mistenkelig aktivitet som kan indikere en utnyttelse.

Når Blokkering av utnyttelser identifiserer en mistenkelig prosess, stopper den prosessen umiddelbart og registrerer og sender data om trusselen til ESET LiveGrid®-skysystemet. Disse dataene behandles av ESET Research Lab og brukes til å gi alle brukere bedre beskyttelse mot ukjente trusler og nulldagsangrep (nylig utgitt skadelig programvare uten noen forhåndskonfigurert løsning).