Rotsett

Rotsett er skadelige programmer som gir Internett-angripere ubegrenset tilgang til et system, mens de skjuler sitt nærvær. Etter å ha fått tilgang til et system (vanligvis ved å utnytte en svakhet i systemet), bruker rotsett funksjoner i operativsystemet for å unngå å bli oppdaget av virusprogramvaren: de skjuler prosesser, filer og Windows-registerdata. Av denne årsak er det nesten umulig å oppdage dem med vanlige testteknikker.

Det finnes to nivåer for gjenkjennelse for å forebygge rotsett:

1.Når de prøver å få tilgang til et system: De er ennå ikke til stede, og er derfor inaktive. De fleste antivirussystemer kan eliminere rootkits på dette nivået (forutsatt at de faktisk gjenkjenner slike filer som infisert).

2.Når de er skjult for vanlig testing: ESET-brukere har fordelen av anti-stealth-teknologi, som også er i stand til å detektere og eliminere aktive rotsett.