Matohyökkäys

Tietokonemato on ohjelma, jossa on vihamielistä koodia ja joka hyökkää isäntäkoneeseen ja leviää verkon välityksellä. Verkkomadot hyödyntävät eri sovellusten suojausaukkoja. Internetin levinneisyyden vuoksi madot voivat levitä kaikkialle maailmaan muutamassa tunnissa niiden syntymisestä.

Useimmat matohyökkäykset (Sasser, SqlSlammer) voidaan välttää käyttämällä palomuurin oletusasetuksia tai estämällä suojaamattomat ja käyttämättömät portit. Käyttöjärjestelmä tulee myös pitää päivitettynä uusimmilla suojauspäivityksillä.