ICMP-hyökkäys

ICMP (Internet Control Message Protocol) on suosittu, laajalti käytössä oleva Internet-protokolla. Se on ensisijaisesti verkkotietokoneiden käyttämä ratkaisu erilaisten virheilmoitusten lähettämiseen.

Etähyökkääjät yrittävät hyödyntää ICMP-protokollan heikkouksia. ICMP-protokolla on suunniteltu yhdensuuntaiseen tiedonsiirtoon, jossa ei vaadita todennusta. Tämä antaa etähyökkääjille mahdollisuuden käynnistää DoS- (Denial of Service) eli palvelunestohyökkäyksiä tai hyökkäyksiä, joissa luvattomat käyttäjät pääsevät käsiksi saapuviin ja lähteviin paketteihin.

ICMP-hyökkäyksen tyypillisiä muotoja ovat ping-kuormitushyökkäys (ping flood), ICMP_ECHO-kuormitushyökkäys ja Smurf-hyökkäys. ICMP-hyökkäyksen kohteeksi joutuneet tietokoneet hidastuvat merkittävästi (tämä koskee kaikkia Internetiä käyttäviä sovelluksia) ja niillä on Internet-yhteyden muodostamiseen liittyviä ongelmia.