ESET-onlinehjælp

Søg Dansk
Vælg emnet

Orm

En computerorm er et program, som indeholder skadelig kode, der angriber værtscomputere og spredes via et netværk. Den grundlæggende forskel mellem en virus og en orm er, at orme har evnen til at replikere af dem selv - de er ikke afhængige af værtsfiler (eller bootsektorer). Orme spredes til e-mail-adresser i din kontaktpersonliste eller udnytter sikkerhedshuller i netværksprogrammer.

Orme er derfor meget mere levedygtige end computervirus. Ved hjælp af den brede tilgængelighed på internettet kan de sprede sig tværs af kloden på få timer - i nogle tilfælde endda på minutter efter frigivelsen. Denne evne til at replikere sig uafhængigt og hurtigt, gør dem farligere end andre typer malware.

En orm, der er aktiveret i et system, kan forårsage en række gener: Den kan slette filer, forringe systemets ydeevne eller endda deaktivere programmer. Dens art som computerorm kvalificerer den til at tjene som "transportmiddel" for andre typer infiltrationer.

Hvis din computer er inficeret med en orm, anbefales det, at du sletter de inficerede filer, da de sandsynligvis indeholder skadelig kode.