Virus

En computervirus er et stykke skadelig kode, som er sat foran eller bag ved eksisterende filer på computeren. Virussen har fået navn efter den biologiske virus, da den bruger lignende teknikker til at sprede sig fra et sted til et andet. Begrebet "virus" bruges ofte forkert til at henvise til enhver type trussel. Denne brug bliver lidt efter lidt overvundet og udskiftet med den mere præcise term "malware" (malicious software).

Computervirus angriber hovedsageligt eksekverbare filer og dokumenter. Kort sagt, sådan fungerer en computervirus: Efter udførelse af en inficeret fil, kaldes den skadelige kode og udføres før udførelsen af det oprindelige program. En virus kan inficere alle filer, som den aktuelle bruger har skrivetilladelser til.

Computervirus kan variere i formål og alvorlighed. Nogle af dem er ekstremt farlige på grund af deres evne til med vilje at slette filer fra en harddisk. På den anden side forårsager nogle virus ingen skade – de er der kun for at irritere brugeren og demonstrere deres ophavsmænds tekniske færdigheder.

Hvis computeren er inficeret med en virus, og rensning ikke er mulig, skal den sendes til ESET Research Lab til gennemgang. I visse tilfælde kan inficerede filer ændres i en sådan grad, at den ikke kan renses, og filerne skal udskiftes med en ren kopi.