ESET LiveGrid®

ESET LiveGrid® (som bygger på det avancerede tidlige advarselssystem ESET ThreatSense.Net) bruger data, som ESET-brugere har sendt fra hele verden, og sender dem til ESET Research Lab. Ved at levere mistænkelige eksempler og metadata fra den virkelige verden giver ESET LiveGrid® os mulighed for at opfylde vores kunders behov straks, og ESET kan reagere på de seneste trusler.

ESETs malwareforskere bruger disse oplysninger til at generere præcise øjebliksbilleder af de forskellige former for og omfanget af globale trusler, hvilket hjælper os med at fokusere på de rette mål. ESET LiveGrid®-data spiller en vigtig rolle, når der skal opstilles prioriteter i vores automatiserede behandling.

Derudover implementeres der et omdømmesystem, som er med til at øge den overordnede effektivitet i vores antimalwareløsninger. En bruger kan undersøge omdømmet af kørende processer og filer direkte i programmets brugerflade eller genvejsmenu med yderligere oplysninger fra ESET LiveGrid®. Når en eksekverbar fil eller et eksekverbart arkiv undersøges på en brugers system, sammenlignes hashtagget først med en database med elementer på hvid- og sortlisten. Hvis den undersøgte fil findes på hvidlisten, anses den for at være ren, og den markeres også, så den udelades fra fremtidige scanninger. Hvis den er på sortlisten, foretages de nødvendige handlinger, afhængigt af truslens art. Hvis filen ikke findes, scannes den grundigt. Afhængigt af resultaterne af denne scanning kategoriseres filer som trusler eller ikke-trusler. Denne fremgangsmåde har en stor positiv virkning på scanningsydelsen. Dette omdømmesystem gør det muligt at finde malware på en effektiv måde, før signaturen leveres til brugerens computer, via en opdatering af virusdatabasen (hvilket sker flere gange om dagen).

Ud over ESET LiveGrid®-omdømmesystemet indsamler ESET LiveGrid®-feedbacksystemet oplysninger om din computer, som er relateret til trusler, der er registreret for nylig. Disse oplysninger kan indeholde et eksempel eller en kopi af den fil, hvor truslen viste sig, stien til denne fil, filnavnet, dato og klokkeslæt, hvordan truslen viste sig på computeren, og oplysninger om din computers operativsystem.

note

ESET LiveGrid®-servere

Vores ESET LiveGrid®-servere er placeret i Bratislava, Wien og San Diego, men det er kun de servere, der svarer på anmodninger fra klienterne. Indsendte prøver behandles i Bratislava, Slovakiet.

example

Aktivér eller deaktiver ESET LiveGrid® i ESET-produkter

Du kan finde en mere detaljeret og illustreret vejledning i, hvordan du aktiverer eller deaktiverer i ESET LiveGrid®, ved at gå til vores artikel i ESETs vidensbase.