Packer, Crypter, Protector

Packers er de "ydre skaller" af nogle trojanske heste, der har til formål gøre registrering og analyse udført af henholdsvis antivirussoftware og malware-analytikere vanskeligere ved at skjule den nyttelast, de indeholder, hvilket først gør det nødvendigt at pakke dem ud for at fastslå deres formål.

For at gøre opgaverne endnu mere udfordrende anvender packers ofte forskellige teknikker til anti-debugging, anti-emulation (anti-VM) og kodesløring.

Packers gør normalt også den resulterende eksekverbare fil mindre i størrelse og bruges derfor også af legitim software, og ikke kun malware. De tjener flere formål, dog hovedsageligt komprimering af den eksekverbare fil og beskyttelse af programmer mod piratkopiering af software.