DoS-angreb

DoS, eller Denial of Service (tjenestenægtelse), er et forsøg på at gøre en computer eller et netværk utilgængeligt til de beregnede brugere. Kommunikationen mellem de plagede brugere forsinkes og kan ikke længere fortsætte på en funktionel måde. Computere, der udsættes for DoS-angreb, skal sædvanligvis genstartes for at fungere korrekt.

I de fleste tilfælde er målene webservere og at gøre dem utilgængelige for brugerne i en bestemt periode.