Avancerade inställningar

Nätverksalternativ

Säkra nätverk automatiskt – När det här alternativet är aktiverat markeras alla nya nätverk som säkrade.

Aktuelltnätverk – det nätverk som VPN-appen för närvarande är ansluten till.

Andra nätverk – alla tillgängliga nätverk för VPN-anslutning.

Inställningar som är tillgängliga för alla nätverk:

Säkra nätverket automatiskt – Klicka på reglaget för att aktivera VPN, så ansluts det automatiskt när enheten är ansluten till det här nätverket.

note

För att funktionerna Automatisk säkerhet och Säkra nätverk automatiskt ska fungera korrekt måste du aktivera alternativet Anslut automatiskt.

Önskat protokoll – när det är aktiverat kan du välja protokoll och port i listrutan.

note

Inställningarna för läget Manuell anslutning tillämpas inte om ett föredraget protokoll är aktiverat.

Glöm det här nätverket − klicka för att ta bort nätverkets inställningar som förhindrar att din enhet ansluter till VPN automatiskt.

Split tunneling

Den här funktionen är tillgänglig för stationära datorer och Android-enheter. Med split tunneling kan du bestämma vilka appar, IP-adresser och värdnamn som ska gå genom ESET VPN-krypteringen och vad som ska anslutas direkt till internet.

När den är aktiverad kan du välja exkludera eller inkludera i listrutan och lägga till apparna eller klicka på IP-adresser och värdnamn och skriva in IP-adressen eller värdnamnet för att inkludera i eller exkludera från VPN-tunneln.

important

Split tunneling fungerar inte korrekt med webbplatser som omdirigerar IP-kontroll till ett innehållsleveransnätverk, till exempel www.whatismyip.com.

Avancerade parametrar

Avancerade parametrar aktiverar flaggor för dolda funktioner som inte har ett synligt användargränssnitt. Man kan använda dem för att åtgärda buggar/mycket avancerad felsökning.

ws-log-api-response – Instruera VPN-appen att logga .json mottagen från server-API-endpoint. En omstart av appen krävs inte eftersom den här inställningen börjar gälla omedelbart.

ws-wireguard-verbose-logging – Instruera appen att logga alla WireGuard-tjänstmeddelanden. För att minska risken för en överdimensionerad logg loggar appen som standard endast startmeddelanden för tjänsten tills anslutningen har upprättats. Därefter ignoreras alla statusmeddelanden (till exempel nyckelparsinställning, keep-alive osv.).

ws-screen-transition-hotkeys – Ställ in den här avancerade parametern för att aktivera flera kortkommandon för att underlätta skärmbildstagning av varje skärm, vilket innebär att du flyttas till en viss skärm.

ws-use-icmp-pings – Instruera appen att använda ICMP-pingar i äldre format i stället för curl-begäranden.

ws-connect-show-locations 1 – Håll platsfältet öppet efter platsval.

MAC-förfalskning

Den här funktionen är tillgänglig för stationära datorer. Klicka på reglaget för att aktivera MAC-förfalskning och välj gränssnittet i listrutan.

Rotera MAC-adress automatiskt

Klicka på reglaget för att aktivera ”Rotera MAC-adress automatiskt”. När du har bytt nätverk eller kopplat bort från ditt nuvarande nätverk och anslutit till det igen kommer din MAC-adress att ställas in på ett slumpmässigt hexadecimalt värde för att öka enhetens säkerhet och skydd.

Ignorera SSL-fel

Om en TLS-avlyssningsenhet (Transport Layer Security) i ett nätverk försöker bumpa SSL misslyckas API-anrop. Om du aktiverar den här funktionen blir API-kommunikationen osäker eftersom appen inte validerar TLS-certifikatets äkthet.

Keepalive på klientsidan

Keepalive på klientsidan är en funktion som förhindrar långvariga inaktiva tunneltillstånd genom att skicka enstaka ICMP-paket över tunneln.