Genomsökningar efter skadlig kod

Avsnittet Genomsökningar efter skadlig kod är tillgängligt från Avancerade inställningar > Detekteringsmotor > Genomsökningar efter skadlig kod. Det gör att du kan konfigurera genomsökningsparametrar för genomsökningsprofiler.

Genomsökning på begäran

Vald profil – en viss uppsättning parametrar som används vid genomsökning på begäran. Om du vill skapa en ny klickar du på Redigera intill Lista över profiler. Se Genomsökningsprofiler för mer information.

Du kan konfigurera följande alternativ när du har valt genomsökningsprofilen:

Genomsökningsobjekt – om du bara vill genomsöka ett visst objekt eller en grupp med objekt kan du klicka på Redigera bredvid Genomsökningsobjekt och välja ett alternativ i mappstrukturen. Se Genomsökningsobjekt för mer information.

Skydd på begäran och maskininlärningsskydd – du kan konfigurera rapporterings- och skyddsnivåer för varje genomsökningsprofil. Som standard använder genomsökningsprofiler samma inställningar som definierats i Skydd av filsystemet i realtid. Inaktivera växlingsknappen bredvid Använd inställning för realtidsskydd för att konfigurera anpassade rapporterings- och skyddsnivåer. Du hittar en detaljerad förklaring av rapporterings- och skyddsnivåer i Skydd.

ThreatSense – avancerade inställningsalternativ, till exempel filnamnstillägg som du vill kontrollera och detekteringsmetoder som används. Du hittar mer information i ThreatSense.