Webbläsarsekretess och säkerhet

Du kan aktivera funktionen Webbläsarsekretess och säkerhet via ett anpassat tillägg som är tillgängligt i webbläsare som stöds (endast Google Chrome, Mozilla Firefox och Microsoft Edge).

Så här installerar och aktiverar du tillägget:

1.Se till att du använder den senaste ESET Smart Security Premium-versionen och startar om datorn efter uppdateringen.

2.Öppna din webbläsare.

3.Tillägget installeras i din webbläsare.

4.Aktivera tillägget så visas webbläsaren med tilläggets informationssida.

Huvudmenyn för webbläsartillägget Webbläsarsekretess och säkerhet är uppdelad i följande avsnitt:

Översikt

Säker sökning

Klicka på växlingsikonen MODULE_INACTIVE bredvid Genomsök sökresultat för att aktivera funktionen och se vilka resultat som är säkra att klicka på. Säker sökning utvärderar listade länkadresser och betyder inte nödvändigtvis att webbplatsen inte innehåller skadlig kod. Vår detekteringsmotor upptäcker sedan eventuell skadlig kod på webbplatsen.

Webbläsarrensning

Ta bort din webbläsningsdata eller ställ in regelbunden rensning. Du kan lägga till webbplatser som du vill godkänna cookies ifrån och förbli inloggad på även efter webbläsarrensning genom att lägga till dem i en lista.

Engångsrensning – Välj tidsintervall på den nedrullningsbara menyn och den datatyp som du vill ta bort. Du kan välja mellan alternativen alla data, privata och anpassade val.

Regelbunden rensning – Klicka på växlingsikonen MODULE_INACTIVE bredvid Regelbunden rensning för att aktivera funktionen. Välj tidsintervall i den nedrullningsbara menyn och den datatyp som du vill ta bort regelbundet. Du kan välja mellan alternativen alla data, privata och anpassade val.

Alternativet Anpassade data omfattar följande kategorier:

Webbläsarhistorik

Ladda ner historik

Cookies och webbplatsdata

Cachelagrade bilder och filer

Lösenord och inloggningsdata

Autofylldata för formulär

Metadatarensning

Funktionen Metadatarensning styr sekretessdata som kan exponeras genom EXIF-metadata som delas i mediefiler, dokument och andra filformat som stöds. Klicka på växlingsikonen MODULE_INACTIVE bredvid Rensa metadata varje gång du laddar upp en bild för att göra det möjligt att ta bort metadata.

important

Du måste starta om webbläsaren för att säkerställa att Metadatarensning fungerar korrekt.

Klicka på växlingsikonen MODULE_INACTIVE bredvid Få meddelanden i webbläsaren för att aktivera visning av meddelanden efter metadatarensning.

Granskning av webbplatsinställningar

Få åtkomst till och hantera webbplatsbehörigheter för att kontrollera vilken information webbplatser får använda.

Meddelanden − se över vilka webbplatser du vill Tillåta/Blockera meddelanden från eller om du vill att webbläsartillägget ska Fråga dig varje gång.

Avancerade inställningar

Webbläsarrensning

Avancerade cookieinställningar

Lista över webbplatser som du vill godkänna cookies ifrån och förbli inloggad på även efter webbläsarrensning. Ange webbadressen i textfältet och klicka på Lägg till. Du kan när som helst ta bort den från listan genom att klicka på minusikonen ICON_REMOVE_DOMAIN bredvid den specifika webbplatsen.

Längst ner på sidan finns en lista över föreslagna domäner som för närvarande är öppna i webbläsaren. Om du inte kan se den specifika webbplatsen klickar du på uppdatera listan och lägger till webbplatsen i listan över godkända cookies genom att klicka på plusikonen ICON_ADD.

Granskning av webbplatsinställningar

Få åtkomst till och hantera webbplatsbehörigheter för att kontrollera vilken information webbplatser får använda.

Meddelanden − se över vilka webbplatser du vill Tillåta/Blockera meddelanden från eller om du vill att webbläsartillägget ska Fråga dig varje gång.

Utseende

Anpassa gränssnittets färgschema så att det passar dina preferenser. Välj önskat färgschema genom att markera kryssrutan Ljus eller Mörk.