Kryptera filer på den flyttbara enheten

Secure Data kan användas för att skapa en krypterad mapp på flyttbara enheter. Följ stegen nedan för att kryptera filer på din flyttbara enhet:

1.Sätt in den flyttbara enheten (USB-flashminnet, USB-hårddisken) i datorn.

2.I huvudprogramfönstret klickar du på Inställningar > Säkerhetsverktyg > Secure Data > Kryptera en flyttbar enhet.

3.Välj den anslutna flyttbara enheten som ska krypteras och klicka på Fortsätt.
Klicka på Uppdatera om du vill uppdatera listan med flyttbara enheter. Krypterade enheter eller enheter som inte stöds listas inte.
Om du vill kryptera den säkrade mappen på den valda flyttbara enheten på alla Windows-enheter utan att ESET Smart Security Premium behöver vara installerat väljer du Kryptera mappen på alla Windows-enheter.

4.Ställ in ett lösenord för den krypterade katalogen. Om du inte vill att den virtuella enheten ska dekrypteras automatiskt när du loggar in på ditt Windows-konto avmarkerar du Dekryptera automatiskt på det här Windows-kontot. Klicka på Fortsätt.

5.Den flyttbara enheten skyddas och den krypterade katalogen på den är klar att användas.

Om du ansluter den flyttbara enheten till en dator där Secure Data inte är installerat, så kommer den krypterade mappen nu inte att vara synlig. Om den flyttbara enheten ansluts till en dator där Secure Data är installerat ombeds du att ange lösenordet för att dekryptera den flyttbara enheten. Om du inte skriver lösenordet kommer den krypterade mappen att vara synlig men inte tillgänglig.