Ongelmien ratkaiseminen verkkoliikenteen tarkistimella

Jos sinulla on ongelmia selaimesi tai sähköpostisovelluksesi kanssa, ensimmäinen vaihe on selvittää, johtuuko ongelma verkkoliikenne tarkistimesta. Tämän tehdäksesi yritä poistaa verkkoliikenteen tarkistin väliaikaisesti käytöstä kohdassa Lisäasetukset > Tunnistusohjelma > Verkkoliikenteen tarkistin (muista ottaa se uudestaan käyttöön, kun olet valmis, sillä muuten selaimesi ja sähköpostisovelluksesi ovat vailla suojaa). Jos ongelma katoaa käytöstä poistamisen jälkeen, tässä on luettelo yleisistä ongelmista ja keinoista ratkaista ne:

Ongelmat päivityksessä tai suojatussa yhteydessä

Jos sovelluksesi valittaa kyvyttömyydestä päivittää, tai että yhteyskanava ei ole turvallinen:

Jos SSL/TLS on käytössä, poista se väliaikaisesti käytöstä. Jos tämä auttaa, voit jatkaa SSL/TLS käyttämistä ja tehdä päivitystyön ohittamalla ongelmallisen yhteyden näin:
Käytöstä poistaminen SSL/TLS. Suorita päivitys uudestaan. Valintaikkuna, jossa ilmoitetaan salatusta verkkoliikenteestä, pitäisi ilmestyä. Varmista, että sovellus vastaa sitä, jolle teet ongelmanratkaisua ja että sertifikaatti näyttää tulevan siltä palvelimelta, jolta päivitetään. Valitse sitten, että toimenpide tälle sertifikaatille muistetaan, ja napsauta ohita. Jos muita merkityksellisiä valintaikkunoita ei tule näkyviin, voit kytkeä suodatustilan takaisin automaattiselle, ja ongelman pitäisi poistua.

Jos kyseessä oleva sovellus ei ole selain eikä sähköpostisovellus, voit ohittaa sen internetin käytön suojauksesta kokonaan (tämän tekeminen selaimelle tai sähköpostisovellukselle jättäisi sinut suojatta). Kaikkien niiden sovellusten, joiden tietoliikennettä on suodatettu menneisyydessä, pitäisi olla jo luettelossa, jonka saat lisätessäsi poikkeuksen, joten sen lisäämisen manuaalisesti ei pitäisi olla välttämätöntä.

Ongelma käytettäessä laitetta verkossasi

Jos et pysty käyttämään mitään verkossasi olevan laitteen toimintoja (tämä voi tarkoittaa web-sivun avaamista web-kamerallasi tai videon toistamista kotimediasoittimella), lisää sen IPv4- ja IPv6-osoitteet ohitettavien osoitteiden luetteloon.

Ongelmat tietyn web-sivun kanssa

Voit ohittaa tiettyjä verkkosivustoja internetin käytön suojauksesta URL-osoitteenhallinnan avulla. Jos et esimerkiksi voi käyttää osoitetahttps://www.gmail.com/intl/en/mail/help/about.html, lisää *gmail.com* ohitettavien osoitteiden luetteloon.

Virhe "Osa sovelluksista, jotka voivat tuoda juurisertifikaatin, ovat käynnissä"

Kun otat SSL/TLS käyttöön, ESET Smart Security Premium varmistaa, että asennetut sovellukset luottavat tapaan, jolla se suodattaa SSL-protokollaa tuomalla sertifikaatin sertifikaattisäilöön. Jotkin sovellukset saattavat vaatia uudelleenkäynnistyksen varmenteen tuomiseksi. Näihin kuuluvat Firefox ja Opera. Varmista, että mikään niistä ei ole käynnissä (paras tapa tehdä tämä on avata Tehtävienhallinta ja varmistaa, että Prosessit-välilehdessä ei ole nimiä firefox.exe tai opera.exe) ja napsauta sitten Yritä uudelleen.

Virhe: epäluotettava myöntäjä tai virheellinen allekirjoitus

Tämä tarkoittaa todennäköisesti sitä, että yllä kuvattu tuonti epäonnistui. Varmista ensin, että mikään yllä mainituista sovelluksista ei ole käynnissä. Poista sitten käytöstä SSL/TLS ja ota se takaisin käyttöön. Tämä suorittaa tuonnin uudestaan.

note

Lisätietoja on tietopankin artikkelissa Verkkoliikenteen tarkistimen hallinta ESETin Windows Home -tuotteessa.