Verkkoyhteysprofiilien lisääminen tai muokkaaminen

Voit lisätä tai muokata verkkoyhteysprofiileja kohdassa Lisäasetukset > Suojaukset > Verkon käytön suojaus > Verkon käytön suojaus > Verkkoyhteysprofiilit > Muokkaa. Jos haluat muokata profiilia, profiili on valittava Verkkoyhteysprofiilit-ikkunan luettelosta.

Seuraavat profiilit on määritetty ennalta, eikä niitä voi muokata/poistaa:

Yksityinen – Luotettaville verkoille (koti- tai toimistoverkot). Tietokone ja tietokoneeseen tallennetut jaetut tiedostot näkyvät muille verkon käyttäjille, ja järjestelmäresurssit ovat muiden verkon käyttäjien käytettävissä (jaettujen tiedostojen ja tulostimien käyttö on käytössä, saapuva RPC-tietoliikenne on käytössä sekä etätyöpöydän jakaminen on käytettävissä). Suosittelemme tämän asetuksen käyttämistä, kun käytät suojattua lähiverkkoa. Tämä profiili määritetään automaattisesti verkkoyhteydelle, jos se on määritetty toimialueeksi tai yksityiseksi verkoksi Windowsissa.

Julkinen – Epäluotettaville verkoille (julkiset verkot). Järjestelmäsi tiedostoja ja kansioita ei jaeta muiden verkon käyttäjien kanssa eivätkä ne näy muille käyttäjille, ja järjestelmäresurssien jakaminen on poistettu käytöstä. Suosittelemme käyttämään tätä asetusta, kun käytät langattomia verkkoja. Tämä profiili määritetään automaattisesti verkkoyhteyksille, joita ei ole määritetty toimialueeksi tai yksityiseksi verkoksi Windowsissa.

Ylin/ylös/alas/alin UP_DOWN – Mahdollistaa verkkoyhteysprofiilien prioriteettitason säätämisen (verkkoyhteysprofiilit arvioidaan ja niitä sovelletaan prioriteetin mukaan. Ensimmäistä vastaavaa profiilia sovelletaan aina).

Profiilin lisääminen tai muokkaaminen

Mukautetun verkkoyhteysprofiilin avulla voit käyttää palomuurisääntöjä ja määrittää lisäasetuksia tietyille verkkoyhteyksille. Voit määrittää, mille verkkoyhteyksille mukautettu profiili määritetään, Aktivoijat-kohdassa.

Voit avata profiilieditorin Verkkoyhteysprofiilit-ikkunassa seuraavasti:

Valitse Lisää.

Valitse jokin olemassa olevista profiileista ja napsauta Muokkaa.

Valitse jokin olemassa olevista profiileista ja napsauta Kopioi.

Nimi – Profiilisi mukautettu nimi.

Kuvaus – Profiilin kuvaus, joka auttaa tunnistamaan profiilin.

Muut luotetut osoitteet – Tässä määritetyt osoitteet lisätään sen verkkoyhteyden luotettavaan vyöhykkeeseen, johon tätä profiilia sovelletaan (verkon suojaustyypistä riippumatta).

Luotettu yhteys – Tietokone ja tietokoneeseen tallennetut jaetut tiedostot näkyvät muille verkon käyttäjille, ja järjestelmäresurssit ovat muiden verkon käyttäjien käytettävissä (jaettujen tiedostojen ja tulostimien käyttö on käytössä, saapuva RPC-tietoliikenne on käytössä sekä etätyöpöydän jakaminen on käytettävissä). Suosittelemme käyttämään tätä asetusta, kun luot profiilin suojatulle paikalliselle verkkoyhteydelle. Kaikkia suoraan yhdistettyjä verkon aliverkkoja pidetään myös luotettavina. Esimerkiksi jos verkkosovitin yhdistetään tähän verkkoon IP-osoitteella 192.168.1.5 ja aliverkon peitteellä 255.255.255.0, aliverkko 192.168.1.0/24 lisätään kyseisen verkkoyhteyden luotettuun vyöhykkeeseen. Jos sovittimessa on enemmän osoitteita/aliverkkoja, niihin kaikkiin luotetaan.

Varoita heikosta Wi-Fi-salauksesta – ESET Smart Security Premium ilmoittaa työpöytäilmoituksella, kun muodostat yhteyden suojaamattomaan tai heikosti suojattuun langattomaan verkkoon.

Aktivoijat – Mukautetut ehdot, jotka on täytettävä, jotta tämä verkkoyhteysprofiili voidaan määrittää verkkoyhteydelle. Katso lisätietoja kohdasta Aktivoijat.