Sovelluksen muutoksien havaitseminen

Sovelluksen muokkauksen havaitsemisominaisuus ilmoittaa, jos muokattu sovellus, jolle on olemassa palomuurisääntö, yrittää muodostaa yhteyden. Sovelluksen muokkaus on mekanismi, jolla jokin toinen sovellus korvaa alkuperäisen sovelluksen tilapäisesti tai pysyvästi jollakin toisella ohjelmatiedostolla (mikä suojaa palomuurisääntöjen kiertämiseltä).

Otathan huomioon, että tämän ominaisuuden tarkoituksena ei ole havaita sovelluksiin tehtäviä muokkauksia yleisesti. Päämääränä on välttää käyttämästä väärin olemassa olevia palomuurisääntöjä. Vain niitä sovelluksia valvotaan, joille on olemassa erityisiä palomuurisääntöjä.

Jos haluat muokata sovelluksen muutoksien havaitsemista, avaa Lisäasetukset > Suojaukset > Verkon käytön suojaus > Palomuuri > Sovelluksen muutoksien havaitseminen.

Ota sovellusten muutosten tunnistus käyttöön – Jos tämä asetus on valittuna, ohjelma tarkkailee sovelluksien muutoksia (päivityksiä, virustartuntoja ja muita muokkauksia). Jos muokattu sovellus yrittää muodostaa yhteyden, palomuuri näyttää ilmoituksen.

Salli allekirjoitettujen (luotettujen) sovellusten muokkaus – Älä ilmoita, jos sovelluksella on sama pätevä digitaalinen allekirjoitus ennen ja jälkeen muokkauksen.

Tunnistuksessa ohitettujen sovellusten luettelo – Tässä ikkunassa voit lisätä tai poistaa yksittäisiä sovelluksia, joiden muokkaaminen on sallittua ilman ilmoitusta.