Laiteryhmät

warning

Tietokoneeseesi yhdistetty laite voi mahdollisesti olla turvallisuusriski.

Laiteryhmät-ikkuna on jaettu kahteen osaan. Ikkunan oikealla puolella on luettelo laitteista, jotka kuuluvat kuhunkin ryhmään ja vasemmalla puolella on luodut ryhmät. Valitse ryhmä, joka näyttää laitteet oikeanpuoleisessa ruudussa.

Kun avaat Laiteryhmät-ikkunan ja valitset ryhmän, voit lisätä luetteloon laitteita tai poistaa niitä siitä. Toinen tapa lisätä laitteita ryhmään on tuoda ne tiedostosta. Vaihtoehtoisesti voit napsauttaa Täytä-painiketta, niin kaikki tietokoneeseesi liitetyt laitteet listataan Havaitut laitteet -ikkunassa. Valitse täytetystä luettelosta laite ja lisää se ryhmään napsauttamalla OK.

Valvontaelementit

Lisää — Voit lisätä ryhmän olemassa olevaan ryhmään kirjoittamalla sen nimen tai laitteen sen mukaan, minkä ikkunan osan painiketta napsautit.

Muokkaa – Tämän avulla voit muokata valitun ryhmän tai laitteen parametrien nimen (toimittaja, malli, sarjanumero).

Poista – Poistaa valitun ryhmän tai laitteen riippuen siitä, missä kohdassa ikkunaa napsautit painiketta.

Tuo – Tuo laiteluettelon tiedostosta. Laitteiden tuominen tekstitiedostosta edellyttää oikeaa muotoa:

Jokainen laite alkaa uudella rivillä.

Toimittaja-, Malli- ja Sarja-määritykset on tehtävä jokaiselle laitteelle ja erotettava pilkulla toisistaan.

example

Seuraavassa on esimerkki tekstitiedoston sisällöstä:

Kingston,DT 101 G2,001CCE0DGRFC0371

04081-0009432,USB2.0 HD WebCam,20090101

Vienti – Vie laiteluettelon tiedostoon.

Täytä-painikkeella saat katsauksen kaikista sillä hetkellä yhdistetyistä laitteista koskien tietoja: laitetyypistä, laitetoimittajasta, mallista ja sarjanumerosta (jos saatavilla).

Lisää laite

Valitse Lisää oikeanpuoleisesta ikkunasta, jos haluat lisätä laitteen aiemmin luotuun ryhmään. Alla esitettyjä lisäparametreja voidaan käyttää eri laitteiden sääntöjen hienosäätöön. Kaikki parametrit ovat kirjainkokoisia ja tukevat yleismerkkejä (*,?):

Toimittaja – Suodatus toimittajan nimen tai ID-tunnuksen mukaan.

Malli – Laitteelle annettu nimi.

Sarjanumero – Ulkoisilla laitteilla on yleensä omat sarjanumeronsa. CD-/DVD-levyissä tämä on kyseisen tietovälineen sarjanumero, ei CD-aseman.

Kuvaus Laitteen kuvaus, joka helpottaa tietojen organisointia.

note

Jos näitä parametreja ei ole määritetty, sääntö jättää nämä kentät huomiotta täsmäystä tehdessä. Kaikkien tekstikenttien suodatusparametreissa kirjainkoolla on merkitystä, ja yleismerkkejä tuetaan (kysymysmerkki [?] edustaa yhtä merkkiä, kun taas tähti [*] edustaa merkkijonoa, jossa on nolla tai useita merkkejä).

Tallenna muutokset valitsemalla OK. Valitse Peruuta, jos haluat poistua Laiteryhmät -ikkunasta tallentamatta muutoksia.

note

Kun olet luonut laiteryhmän, sinun on lisättävä uusi laitehallintasääntö luodulle laiteryhmälle ja valittava toteutettava toiminto.

Huomaa, että kaikki toiminnot (luvat) eivät ole käytettävissä kaikissa laitetyypeissä. Kaikki neljä toimintoa ovat käytettävissä, jos kyseessä on tallennustyyppinen laite. Jos kyse on muusta kuin tallennuslaitteesta, käytettävissä olevia toimia on vain kolme (esim. Kirjoituksenesto ei ole käytettävissä Bluetoothilla, mikä tarkoittaa, että Bluetooth-laitteessa voi valita vain sallimisen, eston tai varoituksen).