Veilig internetbankieren

U kunt Veilig internetbankieren configureren in Geavanceerde instellingen > : Beveiliging > Browserbeveiliging > Veilig internetbankieren.

icon_section Veilig internetbankieren

Veilig internetbankieren inschakelen: wanneer Veilig internetbankieren is ingeschakeld, starten alle ondersteunde webbrowsers standaard in een beveiligde modus.

Browserbeveiliging

Alle browsers beveiligen in als u alle ondersteunde webbrowsers in een beveiligde modus wilt starten.

Installatiemodus voor extensies: in het vervolgkeuzemenu kunt u selecteren welke extensies mogen worden geïnstalleerd in een browser die door ESET wordt beveiligd:

Essentiële extensies: alleen de meest essentiële extensies die zijn ontwikkeld door een bepaalde browserfabrikant.

Alle extensies: alle extensies die worden ondersteund door een bepaalde browser.

note

Wijzigingen van de installatiemodus voor extensies hebben geen invloed op eerder geïnstalleerde browserextensies:

Beveiligde browser

Uitgebreide geheugenbeveiliging: indien ingeschakeld, wordt het geheugen van de beveiligde browser beschermd tegen inspectie door andere processen.

Toetsenbordbeveiliging: indien ingeschakeld, wordt informatie die u via het toetsenbord in een beveiligde browser invoert, verborgen voor andere toepassingen. Dit verhoogt bescherming tegen keyloggers.

Klembordbeveiliging: als deze optie is ingeschakeld, verhindert ESET Smart Security Premium dat online betalingsgegevens die door malware zijn gewijzigd, van het klembord naar de beveiligde browser worden geplakt. Zo wordt u beveiligd tegen mogelijke wijzigingen die door schadelijke software worden aangebracht.

Kader van browser – Personaliseer de weergave-instellingen voor het kader van de browser in beveiligde browsers.

Acceptatielijst voor browserbeveiliging – Beheer bestanden die zijn toegevoegd aan de acceptatielijst voor browserbeveiliging.

icon_section Browserprivacy en -beveiliging

Browserprivacy en -beveiliging: als u deze optie uitschakelt, wordt de extensie Browserprivacy en -beveiliging verwijderd uit alle ondersteunde browsers in alle Windows-accounts.

Meldingen van Browserprivacy en -beveiliging weergeven: als deze optie is ingeschakeld, worden de meldingen van Browserprivacy en -beveiliging weergegeven in ESET Smart Security Premium.

icon_section Scanner voor browserscripts

Geavanceerd scannen van browserscripts inschakelen: als deze optie is ingeschakeld, voert de antivirusscanner een controle uit van alle Java Script-programma's die door internetbrowsers worden uitgevoerd.