Veilig internetbankieren

Veilig internetbankieren en betalingen is een extra beveiligingslaag bedoeld om uw financiële gegevens te beschermen tijdens online transacties.

Standaard worden alle ondersteunde webbrowsers gestart in een beveiligde modus. Hiermee kunt u automatisch surfen op internet, toegang krijgen tot internetbankieren en online aankopen en transacties doen in één beveiligde browser.

important

ESET LiveGrid®-reputatiesysteem moet zijn ingeschakeld (standaard ingeschakeld) voor een goede werking van Veilig internetbankieren.

Als u het gedrag van de beveiligde browser wilt configureren, raadpleegt u Geavanceerde instellingen voor Veilig internetbankieren. Als u Alle browsers beveiligen uitschakelt, kunt u de beveiligde browser openen in het hoofdprogrammavenster > Overzicht > Veilig Internetbankieren of door op het bureaubladpictogram ICON_BPP Veilig internetbankieren te klikken. De browser die als standaardbrowser is ingesteld in Windows, wordt in een beveiligde modus gestart.

Het gebruik van met HTTPS versleutelde communicatie is noodzakelijk om veilig te kunnen browsen. De volgende browsers bieden ondersteuning voor Veilig internetbankieren:

Internet Explorer 8.0.0.0+

Microsoft Edge 83.0.0.0+

Google Chrome 64.0.0.0+

Firefox 24.0.0.0+

note

Alleen Firefox en Microsoft Edge worden ondersteund op apparaten met ARM-processors.

Meer informatie over veilig internetbankieren vindt u in de volgende artikelen in de ESET-kennisbank, beschikbaar in het Engels en verschillende andere talen:

Hoe gebruik ik ESET Veilig internetbankieren?

Veilig internetbankieren pauzeren of uitschakelen in ESET Windows-thuisproducten

ESET Veilig internetbankieren – veel voorkomende fouten

ESET-woordenlijst | Veilig internetbankieren