ESET Online súgó

Keresés Magyar
Válassza ki a témakört

Titkosított virtuális meghajtó létrehozása

Az Secure Data segítségével létrehozhat titkosított virtuális meghajtókat. Nincs korlátozva a létrehozható meghajtók száma, feltéve, hogy a merevlemezen van elegendő hely a használatukhoz. Kövesse az alábbi lépéseket a titkosított virtuális meghajtó létrehozásához:

1.A fő programablakban kattintson az Beállítások > Biztonsági eszközök > Secure Data > Virtuális meghajtó létrehozása elemre.

2.A Tallózás gombra kattintva adja meg, hogy hová szeretné menteni a virtuális meghajtót.

3.Nevezze el a virtuális meghajtót, majd kattintson a Mentés gombra.

4.A Maximális méret legördülő menü segítségével adja meg a virtuális meghajtó méretét, majd kattintson a Folytatás gombra.

5.Adja meg a kívánt jelszót a virtuális meghajtóhoz. Ha nem szeretné a virtuális meghajtó titkosításának automatikus feloldását, amikor bejelentkezik Windows-fiókjába, törölje a jelet a Titkosítás automatikus feloldása ezen a Windows fiókon jelölőnégyzetből. Kattintson a Tovább gombra.

6.Kattintson a Kész gombra. Ekkor létrejön a titkosított virtuális meghajtó, és készen áll a használatra. Helyi lemezként fog megjelenni, ha megnyitja az Ez a gép mappát.

A számítógép újraindítása után a titkosított meghajtó eléréséhez keresse meg a titkosított meghajtó fájlját (.eed fájltípus), amelyet létrehozott, majd kattintson rá duplán. Ha felszólítást kap erre, adja meg azt a jelszót, amelyet a titkosított meghajtó létrehozásakor állított be. A rendszer ekkor felcsatolja a meghajtót, és helyi lemezként megjelenik az Ez a gép mappában. Miután megtörtént a titkosított meghajtó helyi lemezként való felcsatolása, a helyi lemez és a titkosított tartalma elérhető lesz más felhasználóknak is az adott számítógépen, ha nem jelentkezik ki, illetve nem indítja újra a számítógépet.


note

Törölhetek virtuális meghajtót?

Igen. Ha titkosított virtuális meghajtót szeretne törölni, kövesse az ESET Secure Data szolgáltatással kapcsolatos gyakori kérdésekről szóló cikk instrukcióit.