ESET Online súgó

Keresés Magyar
Válassza ki a témakört

Fájlok titkosítása a cserélhető meghajtón

Az Secure Data segítségével létrehozhat egy titkosított mappát cserélhető meghajtókon. Kövesse az alábbi lépéseket a cserélhető meghajtón lévő fájlok titkosításához:

1.Helyezze be a cserélhető meghajtót (USB-flashmeghajtó, USB-merevlemez) a számítógépbe.

2.A fő programablakban kattintson az Beállítások > Biztonsági eszközök > Secure Data > Cserélhető meghajtó titkosítása elemre.

3.Válassza ki a titkosítani kívánt csatlakoztatott cserélhető meghajtót, majd kattintson a Folytatás gombra.
A Frissítés gombra kattintva frissítheti a titkosítható meghajtók listáját. A titkosított és a nem támogatott meghajtók nincsenek a listában.
Ha fel szeretné oldani a cserélhető meghajtón található védett mappa titkosítását bármilyen Windows-eszközön anélkül, hogy szükség lenne az ESET Smart Security Premium telepítésére, jelölje be a Mappa titkosításának feloldása bármilyen Windows-eszközön jelölőnégyzetet.

4.Adja meg a kívánt jelszót a titkosított könyvtárhoz. Ha nem szeretné a virtuális meghajtó titkosításának automatikus feloldását, amikor bejelentkezik Windows-fiókjába, törölje a jelet a Titkosítás automatikus feloldása ezen a Windows fiókon jelölőnégyzetből. Kattintson a Tovább gombra.

5.Ezután a cserélhető meghajtó védelem alatt áll, és a rajta lévő titkosított könyvtár használatra kész.

Ha ezek után olyan számítógéphez csatlakoztatja a cserélhető meghajtót, amelyre nincs telepítve az Secure Data, a titkosított mappa nem lesz látható. Ha olyan számítógéphez csatlakoztatja a cserélhető meghajtót, amelyre telepítve van az Secure Data, akkor felszólítást kap a jelszó megadására a cserélhető meghajtó titkosításának feloldásához. Ha nem írja be a jelszót, a titkosított mappa látható lesz, de nem lesz elérhető.