ESET LiveGuard

ESET LiveGuard är en funktion som lägger till ett molnbaserat skyddslager som är särskilt utformat för att minska hot som är nya.

När detta är aktiverat skickas misstänkta prover som ännu inte har bekräftats som skadliga och som potentiellt kan innehålla skadlig kod automatiskt till ESET-molnet. Inlämnade prover körs i en sandlåda och utvärderas av våra avancerade detekteringsmotorer för skadlig kod. Skadliga prover eller misstänkta skräppostmeddelanden skickas till ESET LiveGrid®. E-postbilagor hanteras separat och kan komma att skickas till ESET LiveGuard. Du kan definiera omfattningen av filer som skickas och lagringsperioden för filen i ESET-molnet. Dokument och PDF-filer med aktivt innehåll (makron, javascript) skickas inte som standard.

ESET LiveGuard kan aktiveras eller inaktiveras i:

Programmets huvudfönster > Inställningar > Datorskydd

Avancerade inställningar (F5) > Detekteringsmotor > Molnbaserat skydd

För att komma åt de avancerade inställningarna för ESET LiveGuard öppnar du Avancerade inställningar (F5) > Detekteringsmotor > Molnbaserat skydd > ESET LiveGuard.

Åtgärd efter identifiering – Ställer in åtgärden som ska vidtas om det analyserade provet utvärderas som ett hot.

Proaktivt skydd – tillåter eller blockerar körningen av filer som analyseras av ESET LiveGuard.

note

Om proaktivt skydd är inställt på Blockera körning tills analysresultatet tas emot och du vill avblockera filen som analyseras, så högerklickar du på filen och klickar på Avblockera fil analyserad av ESET LiveGuard.

Maximal väntetid för analysresultatet (min) – Anger den tid efter vilken de analyserade filerna ska avblockeras oavsett om analysen är klar.

ESET LiveGuard informerar dig om analysstatusen med hjälp av meddelanden. Se tillgängliga meddelanden nedan:

Meddelandetitel

Beskrivning

ICON_INFO Fil blockerad på grund av analys

Filen blockeras av ESET LiveGuard. ESET LiveGuard analyserar filen för att säkerställa att den är säker att använda. Du kan vänta eller välja något av följande alternativ:

Avblockera filen – Avblockerar filen, men analysen fortsätter. Du får en avisering om resultatet. Detta rekommenderas inte om du inte är säker på filens integritet.

Ändra inställningar – Öppnar fönstret Inställning av datorskydd där du kan inaktivera ESET LiveGuard och dess proaktiva skydd.

ICON_INFO Fil avblockerad

Filen är inte längre blockerad. Analysen fortsätter och du får ett meddelande om resultatet. Du kan öppna filen.

ICON_CAUTION Fil analyseras fortfarande

ESET LiveGuard behöver mer tid för att slutföra analysen. Du kan öppna filen om det behövs.

ICON_WARNING Hotet har avlägsnats

ESET LiveGuard har slutfört analysen och filen innehöll ett hot. Filen har rensats.

MAIN_SETTING_ICON_ALLOW Fil säker att använda

ESET LiveGuard har slutfört analysen och filen är säker att använda.

Om ESET LiveGuard inte fungerar korrekt får du en programstatus i huvudprogramfönstret > fliken Start. Lös problemet genom att följa anvisningarna i programstatusen. Kontakta teknisk support om du inte kan lösa problemet.