Verificare automată fișiere la pornire

Când creați o sarcină planificată de verificare a fișierelor la pornirea sistemului, aveți mai multe opțiuni de reglare a parametrilor următori:

Meniul vertical Țintă de scanare specifică adâncimea de scanare pentru fișierele executate la pornirea sistemului pe baza unui algoritm sofisticat. Fișierele sunt aranjate în ordine descrescătoare în funcție de următoarele criterii:

Toate fișierele înregistrate (cel mai mare număr de fișiere scanate)

Fișiere utilizate rar

Fișiere utilizate în mod obișnuit

Fișiere utilizate frecvent

Numai fișierele utilizate cel mai frecvent (cel mai mic număr de fișiere scanate)

Mai sunt incluse două grupuri specifice:

Fișiere executate înainte de conectarea utilizatorului – Conține fișiere din locații care pot fi accesate fără conectarea utilizatorului (include aproape toate locațiile de pornire a sistemului, cum ar fi serviciile, obiectele de ajutor în navigare, notificarea Winlogon, înregistrările din orarul Windows, fișiere dll cunoscute etc.).

Fișiere executate după conectarea utilizatorului - Conține fișiere din locații care pot fi accesate numai după conectarea unui utilizator (include fișiere executate numai de un anumit utilizator, de obicei fișierele din HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run).

Listele de fișiere care trebuie scanate sunt fixe pentru fiecare grup de mai sus. Dacă alegeți o adâncime de scanare mai mică pentru fișierele rulate la pornirea sistemului, fișierele care nu sunt scanate vor fi scanate la deschidere sau la executare.

Prioritate scanare – Nivelul priorității utilizate pentru a stabili când va începe scanarea:

La inactivitate – sarcina se va efectua numai dacă sistemul este inactiv;

Cel mai scăzut – când încărcarea sistemului este la cel mai scăzut nivel posibil;

Mai scăzut – la o încărcare scăzută a sistemului;

Normal – la o încărcare medie a sistemului.