Profiluri

Managerul de profil se utilizează în două locuri din ESET Smart Security Premium – în secțiunea Scanare computer la cerere și în secțiunea Actualizare.

Scanare computer

Există 4 profiluri de scanare predefinite în ESET Smart Security Premium:

Scanare inteligentă – Acesta este profilul implicit de scanare avansată. Profilul Scanare inteligentă utilizează tehnologia Optimizare inteligentă, care exclude fișierele care s-au dovedit a fi curate într-o scanare anterioară și care nu au fost modificate de la acea scanare. Acest lucru permite reducerea timpilor de scanare, cu un impact minim asupra securității sistemului.

Scanare context menu – Puteți începe o scanare la cerere a oricărui fișier din meniul contextual. Profilul Scanare context menu vă permite să definiți o configurație de scanare care va fi utilizată atunci când lansați scanarea în acest fel.

Scanare în profunzime – Profilul Scanare în profunzime nu utilizează optimizarea inteligentă în mod implicit, astfel că niciun fișier nu este exclus de la scanare când se folosește acest profil.

Scanare computer – Acesta este profilul implicit utilizat în scanarea standard a computerului.

Parametrii dvs. preferați de scanare pot fi salvați pentru scanări viitoare. Vă recomandăm să creați câte un profil diferit (cu diverse ținte de scanare, metode de scanare și alți parametri) pentru fiecare scanare utilizată în mod regulat.

Pentru a crea un profil nou, deschideți fereastra Setări avansate (F5) și faceți clic pe Motor de detecție > Scanări malware > Scanare la cerere > Listă de profiluri. Fereastra Manager profil include meniul vertical Profil selectat cu profilurile de scanare existente și opțiunea de a crea un profil de scanare nou. Pentru ajutor privind crearea unui profil de scanare adecvat cerințelor dvs., consultați secțiunea Setare parametri motor ThreatSense pentru o descriere a fiecărui parametru pentru configurarea scanării.


note

Să presupunem că doriți să creați propriul dvs. profil de scanare și configurația Scanați computerul este parțial adecvată, însă nu doriți să scanați pachete de rutină sau aplicații potențial periculoase și, de asemenea, doriți să aplicați Remediați întotdeauna detectarea. Introduceți numele profilului nou în fereastra Manager profil și faceți clic pe Adăugare. Selectați profilul nou din meniul vertical Profil selectat, modificați parametrii rămași astfel încât să îndeplinească cerințele dvs., apoi faceți clic pe OK pentru a salva profilul nou.

Actualizare

Editorul de profiluri din secțiune Setare actualizare permite utilizatorilor să creeze profiluri noi de actualizare. Creați-vă propriile profiluri personalizate (altele decât Profilul meu implicit) numai în cazul în care computerul folosește moduri multiple de conectare la serverele de actualizare.

De exemplu, un laptop care în mod normal se conectează la un server local (Oglindă) din rețeaua locală, dar care descarcă actualizările direct de pe serverele de actualizare ale ESET atunci când este deconectat de la rețeaua locală (călătorie de afaceri) ar putea utiliza două profiluri: primul pentru conectarea la serverul local; celălalt pentru conectarea la serverele ESET. După ce sunt configurate aceste profiluri, navigați la Instrumente > Orar și editați parametrii sarcinii de actualizare. Desemnați un profil ca fiind principal și pe celălalt ca secundar.

Profil de actualizare – Profilul de actualizare utilizat actualmente. Pentru modificarea acestuia, alegeți un profil din meniul vertical.

Listă de profiluri – creați profiluri de actualizare noi sau eliminați profiluri existente.